Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Albert Flier bijna Mister Sportclub

Geplaatst op: 8 oktober 2014

Foto Helmich Lubberts

Als Albert Flier zaterdag tegen VV Barendrecht speelt, is hij officieel ‘Mister Sportclub’.  Niemand heeft dan meer wedstrijden in het eerste elftal van Sportclub gespeeld dan de doelman met de katachtige reddingen. “De wedstrijd beleef ik niet anders dan anders: die wil ik net als anders gewoon winnen. Maar natuurlijk is het een bijzonder gegeven, dat besef ik ook wel”, zegt Flier.

Tussen het klanten helpen door in zijn sportzaak aan de Langestraat, vertelt Flier over zijn opmerkelijke conduitestaat. Als niet-geboren Genemuidenaar heeft hij meer dan 410 duels voor de groen-witten onder de lat gestaan. “Ik ben wel eens gaan rekenen”, geeft hij toe. “Eerst krijg je de bloemen voor 300 wedstrijden, dan voor 350, dan voor 400. Natuurlijk kijk je dan naar het record en reken je uit wanneer het ‘zo ver’ kan zijn. Maar ik ga me heus niet anders gedragen straks hoor…”, lacht hij.

Flier neemt het record over van voormalig verdediger Henri Eenkhoorn. “Hij komt hier wel eens in de winkel. Dan spreken we er wel eens over. Of hij me wel eens heeft willen uitschakelen met een flinke tackle? Als hij het nog zou kunnen…”

De doelman is tevreden over het verloop van het seizoen in de Topklasse. “We staan er aardig tussen en we hadden hier en daar nog wat puntjes extra kunnen pakken. We mogen niet ontevreden zijn, maar het seizoen duurt nog lang”, aldus de routinier, die nog steeds hetzelfde plezier beleeft aan zijn sport als tijdens zijn debuutjaren. “Ja, ik vind het keepen nog geweldig. Zeker nu in de Topklasse. Die geeft toch een extra kick omdat er altijd meer belangstelling is. Voor de club is dit ook geweldig.”

Een speciale voorbereiding op het jubileumduel, uit bij Barendrecht, heeft Flier niet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500