Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Feest op de jarige Eben Haëzer

Geplaatst op: 9 oktober 2014

Foto's Erik Driessen

De Eben Haëzerschool op de Greente bestaat 25 jaar. En dat wordt vandaag op mooie wijze gevierd. Kinderen volgden vanochtend workshops en deden vanmiddag mee aan een ballonnenwedstrijd. Onder het zingen van het Eben Haëzerlied, lieten de kinderen de ballonnen los. Daarvoor genoten ze op school van de snackwagen die patat met kroketten en frikandellen bakte. Ook was er ijs voor de leerlingen. Vanavond is er een herdenkingsdienst waarop de kinderen ook een Eben Haëzer-cd presenteren. Bovendien wordt dan een jubileumboek overhandigd.

Dominee Mouw opende in 1989 de tweede Genemuider basisschool op reformatorische grondslag. “Met 89 leerlingen, nu hebben we er drie keer zoveel”, glimlacht directeur Gijsen. Dat stabiele leerlingenaantal is tegen de trend in, de verwachting was dat er nu wat minder kinderen les zouden krijgen aan de Greente. Het eerste jaar op de locatie was dat nog in noodgebouwen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500