Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gerald Troost treedt op in Zwolle

Geplaatst op: 9 oktober 2014

Op zaterdag 18 oktober treedt zanger Gerald Troost samen met zijn band en cabaretduo Als Zodanig op in De Koningskerk (Landsheerlaan 5, Zwolle). Met Geralds Grannytour zet Troost de granny’s van Dorcas in het zonnetje.

Tijdens Geralds Grannytour brengt Gerald Troost nieuwe nummers ten gehore en deelt hij verhalen, foto’s en video’s van de reizen die hij maakte voor Dorcas. Recent bracht Troost een bezoek aan Tanzania. Daar ontmoette hij – aan de voet van de Kilimanjaro – zijn ‘eigen’ granny’s. Een bijzonder echtpaar, van wie granny Filippo geboren is in 1918. Troost deed tijdens deze reis inspiratie op om nieuwe nummers te schrijven.

Granny Filippo
Tijdens de concerttour zet Gerald Troost onder anderen granny Filippo in het zonnetje. ‘Deze mensen hebben recht op een waardig bestaan. Ik heb gezien hoe blij ze zijn met wat kleding en aandacht. Hoe bijzonder is het dan dat zij via Dorcas elke maand de hulp ontvangen die ze nodig hebben. Daarom wil ik er samen met Dorcas voor gaan om zoveel mogelijk granny’s in Oost-Europa en Afrika hun waardigheid terug te geven door een sponsor voor hen te vinden.’

Meer informatie
Geralds Grannytour trekt tot 25 oktober door Nederland. Troost treedt op 25 oktober nog op in Papendrecht. Meer informatie, tourdata en locaties zijn te vinden op www.dorcas.nl/grannytour<http://www.dorcas.nl/grannytour>. Gratis tickets zijn te bestellen via www.dorcas.nl/grannytour<http://www.dorcas.nl/grannytour>.

Als Zodanig
Aan de tour wordt meegewerkt door cabaretduo Als Zodanig. Zij zijn onder meer bekend van optredens op Navigators-weekenden en IMPACT-conferenties.

Dorcas: hulp en ontwikkeling
Dorcas is een christelijke organisatie die zich laat inspireren door Mattheüs 25:31-46: zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van vele actieve vrijwilligers en donateurs worden 154 projecten in 17 landen structureel ondersteund. Ook bij noodsituaties komt Dorcas in actie, zoals momenteel in Syrië, Zuid-Soedan en Irak. Dorcas helpt mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Meer informatie: www.dorcas.nl<http://www.dorcas.nl> of tel. 0228 595900.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500