Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minne Veldman in Bovenkerk Kampen

Geplaatst op: 9 oktober 2014

KAMPEN – Op zaterdag 18 oktober 2014 geeft de bekende organist Minne Veldman uit Urk weer zijn jaarlijkse orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Vanaf 20.00 uur start hij met een twee uur durend afwisselend programma, met bespeling van de beide orgels in de Bovenkerk, samenzang, halverwege een pauze en de presentatie van twee nieuwe CD’s en nieuwe orgelboeken.

Op alweer zijn negende solo-album bespeelt Veldman het Hinsz-hoofdorgel en het Reil-koororgel in de Bovenkerk met orgelwerken die hij hier de afgelopen jaren (elk jaar op de derde zaterdag van oktober) heeft uitgevoerd. De tweede CD is het resultaat van de samenzangmiddag die in mei van dit jaar in de Bovenkerk is gehouden. Zo’n 400 zeer enthousiaste zangers en zangeressen werden toen op het Hinsz-orgel begeleid door Minne Veldman bij het zingen van bekende psalmen en gezangen. Van beide CD’s worden tijdens het presentatieconcert nummers gespeeld en gezongen. Voor organisten zijn verschillende voorspelen van de samenzang-CD als bladmuziek uitgegeven. De CD’s en orgelboeken zijn op 18 oktober voor het eerst te koop.

Het concertprogramma vermeldt muziek van Bach, Schumann, Asma, Zwart, Walther, Rutter, Lemare, Boëllmann en Vierne en wordt afgesloten met een eigen koraalfinale van de organist. Er staat weer een groot videoscherm opgesteld, waarop bezoekers in de kerk kunnen zien hoe de organist en zijn registranten aan het werk zijn op het Hinsz-orgel. Vooraf geeft Veldman een korte mondelinge toelichting op het programma.

De toegangsprijs bedraagt € 12,50 (beneden 16 jaar geldt gratis toegang). Wie reserveert via www.orgelconcertenminneveldman.nl krijgt € 2,50 korting. Ook is deze website goed voor alle informatie over dit concert, waaronder een uitgebreid voorproefje in beeld en geluid, en een volledig overzicht van het programma.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500