Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sliep Napoleon wel of niet aan de Kamperzeedijk?

Geplaatst op: 10 oktober 2014

Foto's Pieter Polman

Tientallen bewoners van de Kamperzeedijk haalden vrijdagavond in De Driester hun exemplaar van ‘Nieuw komt van oud’. Klaas van der Sluis zet in dat boek beelden van honderd jaar terug tegenover de huidige situatie aan de Kamperzeedijk. Conclusie: het dijkdorp is compleet veranderd.

Van der Sluis begon zijn project als in memoriam voor zijn overleden ouders, maar kreeg steeds meer vraag. Zo ontstond een uniek document van 267 bladzijden en ruim 800 foto’s. Van der Sluis onthult in het boek ook of Napoleon nou wel of niet aan de Kamperzeedijk sliep, zoals de legende al jarenlang rondwaart.

Een kleinzoon van de auteur overhandigde het eerste exemplaar van het boek vrijdag aan de voorzitter van de Dorpsraad. De eerste druk van 125 boeken is ondertussen verkocht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500