Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub verliest in Barendrecht

Geplaatst op: 11 oktober 2014

Mister Sportclub Albert Flier kan het tij niet keren Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden verloor zaterdag met 1-0 bij Barendrecht. Monster maakte in de 20e minuut de treffer, vlak voor rust stopte Flier een strafschop van Aarts.  Na rust drong Genemuiden de thuisploeg terug en kreeg ook kansen, maar tot scoren kwamen de groen-witten niet. Die verloren zodoende voor de derde keer op rij en staan nu onder de beruchte en gevreesde streep voor degradatie.

Genemuiden begon het duel met Patrick Lip terug in de basis. Omdat Jacco Riemens na zijn goede spel van de laatste weken ook in het elftal bleef, moest Sijmon Eenkhoorn voor het eerst dit seizoen vanaf de bank toekijken. Achterin vormden Tissingh, Resokario en Van Lente het centrale trio.

Voor Sportclub kreeg Rotman al vroeg een kansje. Grote mogelijkheden kreeg Genemuiden daarna niet en de thuisploeg was ook karig met kansen. In een wat gezapig duel kreeg Berry Halfwerk na een half uur spelen een gele kaart. Ryan van Lente volgde vlak voor de thee.

Na rust drong Genemuiden aan. Anne van der Kolk miste na een uur spelen een enorme kans op de gelijkmaker en even later kopte Riemens een voorzet van Korf naast. Van Dijk verving daarna dezelfde Riemens en kreeg niet veel later ook een grote kans. In de 79e minuut paste trainer Van Dijkhuizen nog een dubbele wissel toe: Eenkhoorn en Visscher kwamen in de ploeg voor Resokario en Lip. Baten mocht dat niet meer.

Albert Flier stond zaterdag ‘gewoon’ in de goal en is daarmee officieel Mister Sportclub. Niemand speelde meer wedstrijden in het eerste elftal dan de keeper. Flier neemt de eretitel over van Henri Eenkhoorn.

Een beetje Genemuider nieuws kwam nog uit Hardenberg. Willem Lanjouw scoorde zijn eerste treffer voor HHC in het duel tegen Capelle en redde daarmee een punt voor de Hardenbergers (3-3). Bovenin gaf GVVV Kozakken Boys een flink pak slaag (5-0). Over twee weken gaat de Topklasse verder. Genemuiden moet dan uit naar Capelle.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500