Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Trots op De Rietstulp

Geplaatst op: 11 oktober 2014

Foto's John Poot

“Dan ben je toch best een beetje trots…”, zegt Janita Kroes van Zorgboerderij De Rietstulp. Ze kijkt uit over het erf en ziet dat veel mensen zich vermaken tijdens de open dag. De Rietstulp bestaat namelijk tien jaar en dat wordt gevierd met een bescheiden feestje. “We zijn begonnen in ons huis en moet je kijken wat er nu allemaal is….”, zegt Kroes.

Naast de dieren zijn er ondertussen al 160 cliënten op de boerderij aan de Nieuwe Wetering. Die voelen zich goed op de boerderij, waar naast onder meer een speeltuin, een kantine, een vergaderruimte en een ‘hooiberg’ is. Ondanks de grotere locatie blijft De Rietstulp kleinschalige zorg bieden, zegt Kroes. Een overdekte rijbak voor paarden is nog een wens.

De honderden belangstellende genieten zaterdag van de bedrijvigheid op De Rietstulp. Er  zijn kraampjes en voor de kinderen is er onder meer een springkussen. En de jeugd is ook onder de indruk van de ambulance en de brandweerwagen die aanwezig zijn. En wat is er nou leuker dan als kind even lekker de brandweerspuit hanteren….

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500