Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers op de Veluwe

Geplaatst op: 11 oktober 2014

Twee leden van de Zwartewaterfokkers namen dit jaar voor het eerst deel aan de mooie en zeer goed georganiseerd tentoonstelling voor kleindieren in Wenum die voor de 11e maal werd gehouden. Maar liefst 1200 dieren waren daar aanwezig. De organisatie berust bij vier verenigingen te weten: PVA Apeldoorn, Sport en Nut Beekbergen, Vaassen en Omstreken en KDS Twello. Voor de verandering was de Combinatie Beens hier niet alleen met hun konijnen aanwezig maar besloot men ook om hier een aantal watervogels in te kooien.

Verrast was men dan ook wel enigszins dat men door de organisatie werd gebeld na afloop van de keuring om ’s avonds tijdens de opening aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking vanwege het feit dat men eigenaar was van de mooiste watervogel van de show. De versicoler taling bereikte dit met het F predikaat. Hun overige watervogels, de Chili talingen behaalden 2x G, 4x ZG en 2x het F predikaat. Hun Klein-Zilver konijnen 3x G en 3x ZG bekroningen. Ook was Hm. Bruins met zijn Hollandse krielen hier aanwezig en deze wisten tot 1x G, 3x ZG en 1x F scores te komen en dit F dier werd verkozen tot de mooiste Hollandse kriel van deze show.

Ook werd op zaterdag 11 oktober de fokkersdag gehouden van de Oud hollandse meeuwen (sierduiven) in het duivensportcentrum te Apeldoorn. Karst Visscher liefhebber van dit ras was hier met een aantal van zijn dieren op dit 1daags gebeuren aanwezig en deed dit met onderstaande resultaten: 3x G, 6x ZG en 1xF waarbij het laatste dier in de kleurslag rood geschouderd het op 1 na mooiste dier in deze kleurslag werd. Ook Karst kwam tevreden huiswaarts.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500