19 maart 2024 t’ Olde Staduus

Chouffies dragen rode lantaarn over

Geplaatst op: 12 oktober 2014

Het was lang wachten, maar afgelopen zaterdag was het dan zover: de eerste driepunter van het seizoen voor de Chouffies. Tot zaterdag waren de kabouters de rode lantaarndrager in de reserve 1e klasse. Een positie, waarbij ook een trotse Chouffie zenuwachtig wordt. Nooit lang moet je daar verblijven, want dat begint mentaal aan je te vreten. Winst was dus noodzakelijk tegen laagvlieger Staphorst en dat gebeurde ook. In de laatste minuten viel de 2-1, zodat de broodnodige punten op Camp Weteros bleven.

De wedstrijd in het kort. Voetballend was het aardig, wat beide partijen op de mat legden. Al stokte het vaak bij de ‘zestien’ meter, de kansen waren schaars voor beide kemphanen. Na dertig minuten viel de 1-0: een schitterende voorzet van Tomassi werd bij de eerste paal keihard binnen gekopt door niemand minder dan Good-old Willie Kattenberg. Vlak voor rust promoveerde een van richting veranderd schot  tot de Staphorster gelijkmaker. In de tweede helft leek het er lang op dat de ruststand óók de eindstand zou worden. Tot de 90e minuut, een strakke lage ingestudeerde corner van Krentemans werd snoeihard met het binnenkantje ingetikt door Bertje the Lion. De dugout ontplofte, de overwinning in de knip en het feestgedruis kon los barsten.

Het feest werd voortgezet bij Floornet, waar de jaarlijkse BBQ werd gehouden. Beetje laat een BBQ voor de tijd van het jaar, maar met deze driepunter in the pocket was geen enkele kabouter koud te krijgen. Afscheid werd genomen van Johnie Tichelaar, die echter ’s middags zeer verdienstelijk de eerste minuten van het seizoen weer had gemaakt. Ook de Gregoirtjes en de technische commissie werden nog in het zonnetje gezet op de BBQ, waar zowel de Chouffies en hun Chouvinnetjes in ruime getale aanwezig waren. Voor de mini-kabouters was naast een springkussen ook een mini kunstgrasveld aangelegd om zelfs de allerkleinsten zich zo snel mogelijk het tikkie-takkie eigen te laten maken. @Sportclub: “Wees maar niet bang, genoeg talent beschikbaar over een ruime twintig jaar..!!”

Dan nog even terug komen op de Technische Commissie. Een deel van hen was disciplinair geschorst vanwege wanordelijkheden tijdens de wedstrijd van vorige week zaterdag in Emmeloord. De heer H. van Wijnos moest deze middag plaats nemen achter de omheining.
Reclameborden kunnen echter niet praten, maar je zag aan hun, dat ze het zwaar hadden in de eerste helft. Vandaar werd de schorsing in de rust ingetrokken en mocht de heer van Wijnos weer plaats nemen in de dugout. De fout van vorige week van deze passievolle coach is hem vergeven.

Maar ‘Passie’ heeft ie, en laat dat nou net het sleutelwoord zijn voor overleving in deze zware klasse. Als dit aanwezig is, hoeven de manschappen van Red Garnaal voor niemand te vrezen en word de gang naar boven vast verder ingezet. De competitie duurt nog lang en de koploper is maar tien punten verwijderd. Dus zelfs de platte karre voor dit seizoen is in Plopsaland nog haalbaar.

Volgende week mogen de Chouffies het in de tweede bekerronde opnemen tegen ACV 2. Misschien een Bridge Too Far, maar de kabouters hebben wél voor zwaardere vuren gestaan. Dus Assen maak je borst maar nat, de Chouffies zijn in the winning mood..!!