Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Napoleon sliep niet aan de Kamperzeedijk

Geplaatst op: 12 oktober 2014

Napoleon heeft nooit de nacht doorgebracht aan de Kamperzeedijk. Die onthulling doet Klaas van der Sluis in het boek dat hij over de geschiedenis van het dorp schreef en dat vrijdag in de Driester werd gepresenteerd. Aan de Kamperzeedijk is de overnachting van Napoleon altijd een legende geweest die nu niet blijkt te kloppen.

Van der Sluis dook daarvoor diep de archieven in, onder meer in Den Haag. Hij haalde boven water dat de Franse veldheer ooit in Zwolle was, maar het niet aandurfde om veel langer in de regio te blijven. Daardoor kan het verhaal niet kloppen dat hij in een herberg aan de Kamperzeedijk de nacht doorbracht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500