Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mediawijzer worden via Bibliotheek Zwartewaterland

Geplaatst op: 14 oktober 2014

E-book spreekuur en wbibliotheek zwartewaterlandorkshop 3D printen

Steeds vaker krijgen bibliotheekmedewerkers vragen over het lenen en downloaden, maar ook het lezen van e-books, vragen over apps, het downloaden van apps, of bijvoorbeeld WhatsApp. En dan heeft de Bibliotheek Zwartewaterland nu ook nog een 3D printer. Tijd voor een iBieb programma. Een mediawijsheid programma voor iedereen die wat meer wil weten over de digitale wereld.

Het iBieb programma in Bibliotheek Zwartewaterland begint maandag 27 oktober met een e-book spreekuur. Tijdens dit spreekuur kan iedereen langskomen die vragen heeft over het lenen, downloaden en lezen van e-books. Zo hebben de Bibliotheken in Nederland sinds dit jaar een e-bookplatform. Hier kunnen leden e-books lenen. Hiervoor dienen leden eerst een account aan te maken. Het gebruik van dit platform is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het e-book spreekuur is op maandag 27 oktober van 15.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Hasselt en neem je eigen ereader of tablet mee! Deelname is gratis.

Maandag 3 november is er van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur een workshop 3D printen in de Bibliotheek Hasselt. Ontdek de wereld van het 3D printen, ook wel de ‘maakbare wereld’ genoemd. Het lijkt wel als dankzij 3D printen alles mogelijk is om te printen! Tijdens deze workshop gaan we kijken of het inderdaad een maakbare wereld is, en de deelnemers gaan zelf aan de slag met een 3D model. Er kunnen maximaal 6 deelnemers aan deze workshop meedoen. Deelname is 10,00 euro, Voordeel-met-je-biebpas is 8,00 euro. Vol is Vol! Opgave via www.bibliotheekzwartewaterland.nl of hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl

Meerdere activiteiten volgen spoedig. Houdt de media goed in de gaten.

 

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500