Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wint simpel van Joure

Geplaatst op: 18 oktober 2014

Jacco Riemens scoort een van zijn drie goals. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden won zaterdag eenvoudig met 0-11 van SC Joure en bekert door. Bij rust was de stand al 0-6.  Herman van Dijk prikte binnen vijf minuten raak en dat bleek de opmaat voor een eenvoudig middagje, waarbij Joure alleen door gele kaarten te pakken weerstand bood. Zeven minuten later was het duel eigenlijk al gespeeld. Met een fraaie omhaal zorgde Jacco Riemens voor de 0-2.

Riemens was ook verantwoordelijk voor de 0-4 na een mooie actie met Berry Halfwerk. Tussendoor had Philip Ties al een vrije trap binnengeschoten. Erik Rotman maakte er nog voor rust 0-5 en 0-6 van. Met een knappe kopbal maakte Riemens na rust zijn derde treffer.

Invaller Sijmon Eenkhoorn schoot daarna op de paal en een treffer van Bremmer werd vanwege duwen ongeldig verklaard, waarna Sportclub via Halfwerk, van der Kolk en de tweede van Ties uitliep naar 0-10. Tissingh zorgde zelfs nog voor 0-11. Zo scoorde Sportclub Genemuiden in vijf dagen tijd maar liefst 21 goals. ‘Zelfvertrouwen tanken’, heet dat in het jargon. Komende week moet blijken of de groen-witten tegen Topklasser Capelle ook het net zo makkelijk weten te vinden.

“We hebben gedaan wat we moesten doen. Snel scoren, gas geven en nul goals tegen”, reageert trainer Hans van Dijkhuizen op Twitter.

Alle goals van Sportclub zien? Kijk dan vanavond naar Sportclub TV, zoals elke zaterdag te zien op de site van Sportclub Genemuiden en op lokale websites Genemuiden Actueel en Breman.net

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500