Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goud voor Ten Klooster en Kanis

Geplaatst op: 19 oktober 2014

Tessa ten Klooster en Lisanne Kanis – amazones van de Zwartewaterruiters uit Genemuiden – wonnen in IJsselmuiden goud. Ook Jolanda Schaap, Noa en Gheena Busweiler presteerden goed.

Afgelopen week vond te IJsselmuiden het Maarle-concours van de Deltaruiters plaats. Ook de Zwartewaterruiters uit Genemuiden namen daaraan deel. Tessa ten Klooster reed daar met haar prachtige pony Troy twee uitstekende dressuurproeven in de klasse B, cat. C. Voor haar eerste proef scoorde ze al 185 punten en de tweede plek. In de tweede proef waren Tessa ten Klooster en Troy helemaal goed op dreef; met een prachtig puntenaantal van 201 wonnen ze overtuigend de eerste prijs.

Lisanne Kanis en Elavsca zetten in de dressuurklasse L2, cat. CDE in beide proeven een fenomenale prestatie neer. Met 198 en 200 punten behaalde de ZWR-combinatie tweemaal de eerste prijs. Ook won Lisanne Kanis met deze prachtige resultaten nog de dagprijs in de klasse L2, wat haar een mooi dekje opleverde.

Jolanda Schaap nam te IJsselmuiden voor het eerst deel aan een concours met haar paard Fabs Choice en dat ook nog op vreemd terrein. In de dressuurklasse B reden Jolanda Schaap en Fabs Choice twee heel nette proeven. Met mooie scores van 189 en 194 punten was dit goed voor tweemaal de derde plek.

Noa Busweiler reed op 11 oktober voor het eerst met Pepper Boy een springconcours in de klasse B. Ze was tweemaal foutloos, behaalde een zesde prijs en mocht meedoen aan de finale. Ook daar reed ze een foutloos parcours, maar had in de barrage helaas twee weigeringen. Op 18 oktober sprong Noa met Pepper Boy te Staphorst in de klasse B cat. D naar de vijfde prijs. Gheena Busweiler sprong met Pepper Boy daar een heel goed parcours in de klasse L, cat D en won de tweede prijs.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500