Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewater FM werkt samen met Agnieten College

Geplaatst op: 19 oktober 2014

ZwartewaterFM en het Agnieten College zullen hun samenwerking bij de uitzendingen van een Jongerenprogramma voortzetten met een vernieuwd programma. In het afgelopen radioseizoen produceerden leerlingen van het Agnieten College het Jongerenprogramma, dat maandelijks door de lokale omroep werd uitgezonden. De meeste programma’s waren tevoren opgenomen. De leerlingen hebben aangegeven, dat hun voorkeur naar live programma’s uitgaat. Dit zal nu gebeuren onder de naam ACtunes.

De A en de C verwijzen naar de beginletters van Agnieten College en tunes naar de muziek, die in dit programma gepresenteerd wordt. Patrick Hovenga (docent) zal de leerlingen bij de productie van dit programma begeleiden. “De naam is door de leerlingen zelf bedacht. Ze spreken al over ‘ons programma ACtunes’. Daaruit blijkt het enthousiasme van de leerlingen”.

De belangstelling om deel te nemen aan dit programma is groot. Ongeveer 25 leerlingen hebben zich aangemeld. Daardoor is het ook mogelijk wekelijks dit live programma op de dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur uit te zenden. Er zal in meerdere groepen worden gewerkt. Daarbij wisselen wekelijks per toerbeurt de groepen, die de voorbereiding of de presentatie van een programma voor hun rekening nemen.

De uitzendingen en de productie ervan zijn onderdeel van de zgn. Plus-uren in het onderwijsprogramma van het Agnieten College. Belangrijk element hierbij is de gerichtheid op het versterken van compententies als samenwerking en overleg, integer handelen, organiseren. “ACtunes” moet een spontaan en interactief programma worden voor en door de jeugd met onderwerpen, die een verbinding met het onderwijs en de leef- en belevingswereld van jongeren hebben” aldus Hovenga.

De eerste uitzending van “ACtunes” is op dinsdag 21 oktober a.s. om 15.00 uur en zal wekelijks op dezelfde tijd te beluisteren zijn bij ZwartewaterFM via de ether 107.3 FM en via de kabel 104.1 FM

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500