Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nederland Leest in Zwartewaterland

Geplaatst op: 22 oktober 2014

Foto: Freek Zonderland

‘Een vlucht regenwulpen’ in de Bibliotheek

Alle Bibliotheken in Nederland nodigen leden uit om hetzelfde boek te lezen en hierover te discussiëren. Tijdens deze Nederland Leest Campagne van 2014 staat ‘Een vlucht regenwulpen’ van Maarten ’t Hart centraal. Het boek uit 1978 is een klassieker.

Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld. Het boek wordt tijdens de campagneperiode, van 1 tot en met 31 november, gratis door de Openbare Bibliotheken aan hun leden uitgereikt. Nederland Leest wordt in 2014 voor de negende keer georganiseerd. Vorig jaar stond het boek ‘Erik of het klein insectenboek’ van Godfried Bomans centraal.

Vroege vogels

Op zaterdag 1 november is er in de Bibliotheek Hasselt een vroege vogelactie! Om 7.00 uur ontvangt wethouder Gerrit Knol als eerste vroege vogel het eerste exemplaar van de campagne editie van Nederland Leest 2014. Als er meer vroege vogels hierbij willen zijn, zijn zij van harte welkom! Op vertoon van hun bibliotheeklidmaatschap ontvangen zij dan ook al hun Nederland Leest-cadeau ‘Een vlucht regenwulpen’. Leden kunnen dit cadeau (zolang de voorraad strekt) in de Bibliotheek gedurende de campagne periode, van 1 tot en met 30 november, ophalen.

 

Maarten ’t Hart

Maarten ’t Hart (25 november 1944) studeerde Ethologie en promoveerde in 1978 op een proefschrift over het doorkruipgedrag van de driedoornige stekelbaars. Met ‘Een vlucht regenwulpen’ (1978) brak Maarten ’t Hart door bij het grote publiek. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en het werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong met in de hoofdrol Jeroen Krabbé. Zaterdag 1 november is het van belang goed in de lucht te blijven kijken! Deze dag zal Maarten ’t Hart Nederland namelijk in vogelvlucht bekijken. Met een helikopter zal hij overvliegen en op enkele plaatsen landen. Wie Maarten ’t Hart persoonlijk wil ontmoeten kan deze terecht in de bibliotheken van Schagen, Vriezenveen, Geldrop en Leiden. Hier zal hij zijn boek ‘Een vlucht regenwulpen’ signeren en zijn fans ontmoeten.

 

Nederland Leest app

Vanaf zaterdag 1 november is er ook een speciale app te downloaden, de Maartens Vogel Machine. Het boek Een vlucht regenwulpen komt helemaal tot leven met deze app. Lezers kunnen zich auditief onderdompelen in het boek door tijdens het lezen geluiden af te spelen van vogels uit het boek, zoals de Hop en de Kauw en natuurlijk de Regenwulp zelf. Enkele extra’s zijn nog: op 26 november (en daarna) kan de online talkshow voor middelbare scholieren Nederland Leest Live! bekeken worden. Presentator is Arie Boomsma, het optreden van Maarten ’t Hart tijdens het Nederland Leest Slotfeest is op 29 november live via de app te volgen en ook de korte film met Onno Blom en Maarten ’t Hart, De tijd verstrijkt in een vleugelslag, is op de app te vinden. De app is zowel voor Android als IOS beschikbaar.

Voor meer info: www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Copyright foto bij dit persbericht: Freek Zonderland

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500