Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Streep door subsidie Genemusiment

Geplaatst op: 23 oktober 2014

Genemusiment krijgt vanaf volgend jaar definitief geen subsidie meer. Ook Doake, WG van de Hulstfestival en het Full Colour Festival in Hasselt en Zwartsluis krijgen niet langer 7500 euro subsidie. Dat besliste de gemeenteraad donderdagavond door het aannemen van de cultuurnota. Een poging van PvdA, VVD en Gemeentebelangen om jaarlijks 2500 beschikbaar te stellen haalde het niet.

“U legt hiermee een bom onder de evenementen”, zei Astrid Dijkstra van de PvdA. Roel Withaar van Gemeentebelangen sprak van een ‘klap in het gezicht van de vele vrijwilligers’. De coalitiepartijen stellen echter dat de evenementen met ‘cultureel ondernemerschap’ verder kunnen. Met andere woorden: ze moeten meer sponsoren zien te vinden. Volgens wethouder Knol zijn er ook nog veel mogelijkheden bij de verschillende fondsen. Niet alle evenementen maken daar nu volop gebruik van. Hij wil ook dat Marketing Oost zich met de pr van de evenementen gaat bemoeien, zodat die daar geen geld aan kwijt zijn.

Of Genemusiment komend jaar doorgaat, is niet bekend. Volgens Knol ziet dat evenementen nog kansen om door te gaan. Organisator Allard van Lenthe van Doake en WG van de Hulst is echter stellig: “Het doek is gevallen voor beide evenementen. Dit is een pijnlijke avond.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500