Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuterspeelzalen overwegen einde activiteiten

Geplaatst op: 23 oktober 2014

Als de gemeenteraad een nieuwe bezuiniging van 31.000 euro goedkeurt, betekent dat mogelijk het einde van de peuterspeelzalen in Zwartewaterland. Dat zeggen vertegenwoordigers van de peuterspeelzalen, waaronder ’t Startblok, Dikkertje Dap, de Regenboog en de reformatorische peuterspeelzaal Benjamin in een brief aan de gemeenteraad. Jannet Hoentjen sprak donderdag in voor de gemeenteraadsvergadering, maar die behandelde de voorgestelde bezuinigingen nog niet. Die komende nu volgende week donderdag aan bod.

Het college stelt daarin onder meer een stevige bezuiniging op de zwembaden voor. Minder prominent in het nieuws kwam tot dusver de korting van 31.000 euro op de peuterspeelzalen. Die kregen eerder al twee keer een bezuiniging van 60.000 euro op hun bord. Dekking voor die laatste 60.000 euro is nog niet gevonden, maar over de nieuwe korting van 31.000 euro zijn de peuterspeelzalen ‘zeer verontwaardigd’. Ook omdat ze dit nieuws in de krant moesten lezen.

De bezuinigingen zijn ook niet haalbaar, stelde Hoentjen donderdag. “Als dit echt doorgaat, overwegen wij serieus om te stoppen met het volledige peuterspeelzaalwerk. Dit is geen dreigement, maar de werkelijkheid.”

Wordt volgende week donderdag vervolgd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500