Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuterspeelzalen overwegen einde activiteiten

Geplaatst op: 23 oktober 2014

Als de gemeenteraad een nieuwe bezuiniging van 31.000 euro goedkeurt, betekent dat mogelijk het einde van de peuterspeelzalen in Zwartewaterland. Dat zeggen vertegenwoordigers van de peuterspeelzalen, waaronder ’t Startblok, Dikkertje Dap, de Regenboog en de reformatorische peuterspeelzaal Benjamin in een brief aan de gemeenteraad. Jannet Hoentjen sprak donderdag in voor de gemeenteraadsvergadering, maar die behandelde de voorgestelde bezuinigingen nog niet. Die komende nu volgende week donderdag aan bod.

Het college stelt daarin onder meer een stevige bezuiniging op de zwembaden voor. Minder prominent in het nieuws kwam tot dusver de korting van 31.000 euro op de peuterspeelzalen. Die kregen eerder al twee keer een bezuiniging van 60.000 euro op hun bord. Dekking voor die laatste 60.000 euro is nog niet gevonden, maar over de nieuwe korting van 31.000 euro zijn de peuterspeelzalen ‘zeer verontwaardigd’. Ook omdat ze dit nieuws in de krant moesten lezen.

De bezuinigingen zijn ook niet haalbaar, stelde Hoentjen donderdag. “Als dit echt doorgaat, overwegen wij serieus om te stoppen met het volledige peuterspeelzaalwerk. Dit is geen dreigement, maar de werkelijkheid.”

Wordt volgende week donderdag vervolgd.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Peuterspeelzalen overwegen einde activiteiten

 1. Maartje schreef:

  Of het nu wel of niet fijn is voor een kind om de hele week bij moeder thuis te zijn is een discussie waar het in wezen nu niet om gaat. 2 dagdelen van de 21 die een week telt, lekker spelen(d leren) met je leeftijdsgenootjes is naar mijn idee heerlijk voor een 3 jarige. Maar ook hierin zit verschil per kind en ouders. Laat ieder in zijn waarde.
  Veel schokkender vind ik de achterliggende gedachte achter deze bezuinigingen. Want deze bezuiniging treft juist die gezinnen waarvan de ouders ervoor gekozen hebben dat moeder een fulltime job als huismoeder heeft. Een volwaardige baan! Wat je overigens in de huidige tijd vaak moet ‘verdedigen’. Terwijl ze er eigenlijk alle steun voor verdienen. Maar als moeder in het gezin een stabiele factor wil vervullen moeten daar vervolgens een heleboel offers (op financieel gebied) voor gebracht worden. En offers brengen is niet erg, maar wel als het altijd gevraagd wordt van dezelfde groep, namelijk die gezinnen waarvan de man als hoofd van zijn gezin kostwinner is en moeder de zaken thuis op de rails houdt.
  Waarom worden juist deze gezinnen op allerlei manieren financieel geraakt, terwijl mensen met twee salarissen van allerlei toeslagen gebruik kunnen maken. Dat is de scheefgroei in onze huidige samenleving.
  We bidden om kracht en volharding om staande te blijven in een maatschappij die steeds meer afrekenend met God en zijn geboden. Bidt u mee?

 2. Anja schreef:

  Kids gewoon fijn bij moeders thuis bliven. Is helemaal niets mis mee.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500