Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grote hennepfabriek in Zwolle opgerold

Geplaatst op: 24 oktober 2014

In een pand aan de Zwolse Marsweg is donderdag een hennepkwekerij met ruim 1.400 hennepplanten en ruim 1.400 hennepstekken opgerold. In de omgeving van de kwekerij werden twaalf Chinezen aangehouden die even daarvoor uit het betreffende pand waren gevlucht. Allen zijn voor onderzoek ingesloten.

Bij de inval vluchtten meerdere personen het pand uit. Met behulp van ondernemers van omliggende panden en opgeroepen collega’s, waaronder politiehonden en een politiehelikopter, werden uiteindelijk 8 mannen en 4 vrouwen in de omgeving aangehouden. Zij zijn in de leeftijd van 25 tot en met 53 jaar en hebben allemaal de Chinese nationaliteit. In een andere ruimte werd nog een tweede kwekerij van ruim 1.400 aangetroffen maar deze was onlangs geoogst. Verder bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom en waren in het pand slaapplekken ingericht. Na verhoor worden de aangehouden mannen en vrouwen aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500