Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stopzetten subsidie ‘verschrikkelijk’ voor Genemusiment

Geplaatst op: 24 oktober 2014

“Verschrikkelijk”, zegt een teleurgestelde Klasien Hoekman op de social media over het stopzetten van de subsidie aan Genemusiment. “Een schoffering van de vrijwilligers”, stelt ze tegenover De Stentor. Daarin zegt ze dat het evenement op de lange termijn niet zonder gemeentelijke subsidie kan, maar dat de aanstaande tiende editie vast doorgaat. Wel heeft ze zelf ‘zoiets van ik gooi het bijltje erbij neer’.

Allard van Lenthe van Doake en het WG van de Hulstfestival deed dat gisteravond direct na de gemeenteraadsvergadering al. “Het doek is gevallen. Dit is een pijnlijke avond”, aldus Van Lenthe, die al jaren is betrokken bij beide festivals in Zwartsluis en Hasselt.
De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met het stopzetten van subsidie aan vier grote evenementen in Zwartewaterland. Die kunnen volgens een meerderheid van de raad ook andere geldbronnen aan boren, waaronder verschillende fondsen. Met deze maatregelen blijven alle verenigingen en organisaties die wekelijks activiteiten houden buiten schot.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500