Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mediawijzer worden via Bibliotheek Zwartewaterland

Geplaatst op: 29 oktober 2014

bibliotheek zwartewaterland(Tablet Café en e-book spreekuur)

Steeds vaker krijgen bibliotheekmedewerkers vragen over het lenen en downloaden, maar ook het lezen van e-books, vragen over apps, het downloaden van apps, of bijvoorbeeld WhatsApp. En dan heeft de Bibliotheek Zwartewaterland nu ook nog een 3D printer. Tijd voor een iBieb programma. Een mediawijsheid programma voor iedereen die wat meer wil weten over de digitale wereld.

Het eerste e-book spreekuur in de Bibliotheek Hasselt was een groot succes. Het doorlopend spreekuur was ook doorlopend druk. Bibliotheekleden en niet-leden kwamen met hun tablet of ereader onder de arm naar de Bibliotheek en vuurden hun vragen over het down- en uploaden van e-books af.

De bibliotheekmedewerkers zijn natuurlijk nog lang niet klaar met hun mediawijsprogramma in de Bibliotheek Zwartewaterland. Maandag 3 november is er de al aangekondigde workshop 3D printen, van 19.00 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Hasselt. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Opgave kan via hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl. Deelname is €10,00 of €8,00 via voordeel-met-je-biebpas.

Maandag 10 november is er een Tablet Café in de Bibliotheek Hasselt. Net als in een café kan iedereen hier gewoon binnenlopen. Deelname is gratis. Bij een Tablet Café gaat het om het delen van ervaringen met tablets of smartphone. Hoe installeer je app? Hoe koppel je een emailadres aan je tablet? Hoe gebruik je whatsapp? Het accent ligt bij een Tablet Café vooral op het uitwisselen van ervaringen onderling. Maar er is ook een medewerker van de Bibliotheek aanwezig om uitleg te geven waar nodig. Het Tablet Café is van 15.00 tot 17.00 uur en het is een open inloop.

Op maandag 17 november houdt de Bibliotheek Zwartewaterland weer een e-book spreekuur, maar deze keer wordt het e-book spreekuur gehouden in de Bibliotheek Genemuiden. Tijdens dit spreekuur kan iedereen langskomen die vragen heeft over het lenen, downloaden en lezen van e-books. Zo hebben de Bibliotheken in Nederland sinds dit jaar een e-bookplatform. Hier kunnen leden e-books lenen. Hiervoor dienen leden eerst een account aan te maken. Het gebruik van dit platform is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het e-book spreekuur in de Bibliotheek Genemuiden is van 15.00 tot 17.00 uur.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500