Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe tarieven Bibliotheek Zwartewaterland

Geplaatst op: 29 oktober 2014

bibliotheek zwartewaterlandDe afgelopen jaren heeft de Bibliotheek Zwartewaterland zich ingezet om haar dienstverlening steeds verder uit te breiden en te verbeteren. Hiervoor werkt zij samen met de bibliotheken in Overijssel. Dit alles zijn al stappen voor de Nationale Bibliotheekpas waar alle bibliotheken in Nederland naar toe werken. Dit heeft voor de bibliotheekleden verschillende voordelen. Via een stappenplan wordt er een tarievenwijziging ingevoerd.

In januari 2015 volgt nu een vierde tarievenwijziging. De tarieven worden samengetrokken naar één standaardabonnement. Vanaf januari 2015 zal er dus geen keuzemogelijkheid meer zijn in een standaard- en een topabonnement. Wel komt er de mogelijkheid om te kiezen voor een kwartaal abonnement: dit betekent betalen per kwartaal tot wederopzegging.

Bibliotheekleden in Zwartewaterland hebben een breed aanbod. Ze hebben niet alleen de keuze uit de enorme gezamenlijke collectie van de Overijsselse bibliotheken, maar ze kunnen ook gratis kiezen uit bijvoorbeeld de volledige cd-collectie van de Enschedese CD-uitleen en uit die van Muziekweb Rotterdam.

Via de vernieuwde catalogus is het eenvoudig om titels van boeken, dvd’s of cd’s te vinden en te reserveren. Deze catalogus (de aquabrowser) maakt het zelfs mogelijk om kranten en tijdschriften te vinden. Fulltext kunnen de artikelen nagelezen worden uit bijvoorbeeld de Elsevier, Quote of Opzij Magazine. Maar ook uit kranten als De Volkskrant, Trouw of Algemeen Dagblad.

Ook kunnen Bibliotheekleden via het E-book platform van de Nederlandse Bibliotheken duizenden E-book lenen voor zowel tablets, smartphones als voor e-readers.

Bovendien kunnen bibliotheekleden met hun bibliotheekpas rechtstreeks lenen bij alle bibliotheken in Overijssel. Een ander voordeel is dat bibliotheekleden uit Zwartewaterland een extra voordeel kunnen halen uit hun bibliotheekpas: via www.voordeelmetjebiebpas zijn er allemaal acties en voordelen voor bibliotheekleden.

Om ook zoveel mogelijk één lijn te trekken in de abonnementstarieven van alle bibliotheken in Overijssel worden de tarieven van de Bibliotheek Zwartewaterland stapsgewijs verhoogd. Bibliotheekleden konden in Zwartewaterland altijd kiezen voor een standaard- of een toptarief. Nu worden deze abonnementen samengetrokken tot één abonnement, het topabonnement van €56,50.

De belangrijkste voorwaarden van dit abonnement zijn: een leentermijn van 4 weken, toptitels zijn gratis te lenen, onbeperkt te lenen materialen waaronder dvd’s en een gratis partnerpas op hetzelfde adres! Voor alle voorwaarden zie de website.

Voor meer info: www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500