Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub niet tegen nieuwe divisie

Geplaatst op: 29 oktober 2014

Sportclub Genemuiden is geen tegenstander van de nieuwe landelijke divisie die de KNVB wil. Dat zegt voorzitter Willem van der Haar in De Stadskoerier van deze week. Volgens de preses is het belangrijk dat zaterdagclubs straks niet worden gedwongen om op zondag te spelen. Ook andere eisen heeft de KNVB afgezwakt, omdat topklassers eerst mordicus tegen de plannen voor een soortgelijke divisie waren.

Die nieuwe competitie moet de kloof tussen het profvoetbal en het amateurvoetbal verkleinen. Wie in de nieuwe divisie komen, wordt volgend jaar bepaald. Sportclub Genemuiden zou dan bij de eerste zeven ploegen in de Topklasse moeten eindigen. In het seizoen 2016/2017 start de competitie dan met zeven zondagtopklassers en vier beloftenteams.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500