Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kwalitaria naar de HEMA

Geplaatst op: 30 oktober 2014

De Kwalitaria verhuist in het voorjaar vermoedelijk naar de nieuwe HEMA in Genemuiden. Dat bevestigt eigenaar Gert Jan Bakker. Hij krijgt straks in het deel waar vroeger de bloemenzaak zat veel meer ruimte. “Dit is een mooie stap voor mijn bedrijf”, zegt Bakker, die verder nog niet gedetailleerd wil ingaan op de plannen op de locatie van de huidige BONI.

In de regionale media stond vanochtend dat Buitenbosch naar die locatie verhuist, maar dat klopt niet. Die kondigde onlangs een verhuizing aan naar de Markt waar de zaak bij Bosch Bloemen intrekt. Naast een slager en bakker neemt nu de Kwalitaria de opengevallen plek in. Bakker nam zestien jaar geleden de snackbar van Henk Bos in de Langestraat over. Binnenkort vertelt hij op Genemuiden Actueel meer over zijn plannen.

De BONI verhuist binnenkort naar de Klaas Fuitestraat, waar dan ook een ALDI komt. De ombouw van de huidige supermarkt vindt dan vanaf januari plaats. Ondernemers hebben liever in december geen werkzaamheden in het centrum. Belangrijk is dan de komst van de HEMA naar Genemuiden. Die is inmiddels bedolven onder de sollicitatiebrieven.

Winkelstad Genemuiden krijgt dan zo langzamerhand serieus vorm. Met twee nieuwe supermarkten, een HEMA en veel speciaalzaken heeft Genemuiden winkelend publiek veel te bieden. Opvallend is de opening van veel modezaken in het laatste jaar. Vrijdag opent bovendien een Telecomzaak in de oude Schlecker en eerder dit jaar ging een gitaarwinkel open aan de Nijstad.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500