Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Visserman: ‘We willen niets om zeep helpen’

Geplaatst op: 30 oktober 2014

ZWARTEWATERLAND – “Dat er verkeerde keuzes in de ogen van sommigen worden gemaakt, dat is het politieke spel”, begint wethouder Visserman zijn verdediging van de begroting. Hij legt daarna uit dat de gemeente niet anders kan.

De gemeente is volgens hem niet failliet. “We liggen goed op het netvlies bij de provincie. We kunnen ervan uitgaan dat we deze stappen niet nemen, dat de provincie dan gaat meekijken en over ons beslissen. Die gaat dan kijken naar alle voorzieningen, waar we kunnen snijden. Er kunnen dan geen beslissingen genomen worden door de  raad en college. Op manier zo we het nu gaan doen, houden we ons vermogen en reserves in stand.”

In antwoord op de vragen van Tamme Spoelstra (CU) of inwoners betrokken kunnen worden bij de instandhouding van voorzieningen antwoordt Visserman: “We willen bewoners hoe langer hoe meer erbij betrekken, om instandhouding voorzieningen te bereiken.” Dat er voorziening afgestoten wordt, werpt de wethouder van zich. “We bezuinigen wel, maar proberen niets om zeep te helpen. We willen alles op een andere manier in stand houden.”

De gemeenteraad is nu weer aan zet om te reageren op de wethouder. Morgen meer op deze website.

Een definitief besluit valt vanavond overigens nog niet, omdat de vergadering volgende week donderdag verder gaat. Maar volgens Rob Spijkerman van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland is het wel duidelijk. Hij wil nu nog niet reageren, maar doet dat zaterdagmorgen bij ZwartewaterFM.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500