Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpoloërs verliezen streekderby, dames winnen wel

Geplaatst op: 1 november 2014

Foto's John Poot

De heren van DEK verloren zaterdag in een mooie pot de streekderby tegen Swol1894. De dames wonnen daarna wel een wedstrijd in Zwembad de Bestevaer. Bij de heren was het gelijk een stevige wedstrijd met kansen waren er over en weer. DEK liet zich van de goeie kant zien en bood flink wat tegenstand tegen Swol. Het eerste partje werd er geen doelpunt gescoord.

Het tweede partje ging het op dezelfde voet verder: strijdlustig. Kansen werden er wel gemist bij DEK, maar de eerste doelpunt kwam dan toch van de hand van Rudi van Zandwijk voor DEK. Maar niet veel later kwam Swol op gelijke hoogte. Het derde partje ging wat slordiger bij DEK, mensen werden slecht aangespeeld, de tegenstander lokte overtredingen uit. Daaruit ontstond eindelijk ook een 5mtr (een penalty) voor Swol die vervolgens ook werd afgemaakt. Daarna werd er nog  twee keer gescoord door Swol. Dinand van Dijk wist gelukkig de aansluitende treffer te scoren. Het vierde partje was best spannend om naar te kijken met kansen waren er over en weer. De  keeper van DEK wist een paar mooie reddingen te maken zodat DEK in de race bleef. Maar Swol wist toch  drie keer te scoren. Maar Sander Beens wist ook nog twee keer het doel te raken. Met een mooie actie via de rechterkant wist hij alleen voor de keeper te komen en de bal in de verre hoek te gooien.

Dus alweer een verlies voor de Heren van DEK, maar het was wel een mooie pot om naar te kijken.

Eindstand: DEK H1-Swol 1894 4, 4-7 (0-0,1-1,1-3,2-3)

 

Daarna mochten de dames (spelend met de gekleurde caps) tegen ZVV 1 uit Vaassen, een gelijkwaardige tegenstander op papier. Het eerste partje ging gelijk op en hier vielen ook geen doelpunten. Het tweede partje begonnen de dames het initiatief te nemen en hebben die ook niet meer losgelaten  Stephany was de eerste die een doelpunt maakte voor de dames van DEK, en daarna volgende er nog vele. Suzette was de topscoorder met 5 doelpunten. Het bijzondere aan de wedstrijd was dat erbij de tegenstander 2 speelsters zijn uitgestuurd omdat  die drie persoonlijke fouten hebben gemaakt waardoor je niet meer mag deelnemen aan de wedstrijd.

Eindstand: DEK D1-ZVV 1, 10-2 (0-0,3-0,3-1,4-1)

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500