Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers op de Veluwe

Geplaatst op: 1 november 2014

Drie leden van de Zwartewaterfokkers waren de afgelopen dagen op de Veluwepoortshow. Dit is een samenwerking van drie kleindierenverenigingen op de Veluwe te weten: Sportlust Elspeet, PV. Nijkerk en Omstreken en PPV. Putten. Uit Genemuiden kwamen de Comb. Withaar, vader Aart en zoon Arno en Johan Barneveld. De comb. was hier met hun Wit- zwartcolumbia Wyandotte dwerghoenders vertegenwoordigd en gezien hun behaalde predikaten van 4x ZG deden ze dat zeker niet onverdienstelijk.

Johan had zijn grote Toulouse gansen ingekooid en deze werden door de keurmeester beoordeeld met 1 maal G, 2x ZG en 1 maal F waarmee deze laatste een jonge man, werd uitgeroepen tot mooiste Gedomesticeerde watervogel van de show. Johan had zijn dwerghoenders, de Barnevelder krielen thuis gelaten om deze te sparen voor Gallinova welke show de komende week op 7 en 8 november plaats zal vinden te Barneveld het kippendorp bij uitstek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500