26 april 2024 t’ Olde Staduus

Eerste thuiswedstrijd, eerste zege voor Ruutvoorn

Geplaatst op: 2 november 2014

Afgelopen zaterdag speelden de dames 1 van Ruutvoorn eindelijk voor het eerst dit seizoen thuis gespeeld. De dames keken daar naar uit. Aangezien het niet bijster goed liep in de eerste drie wedstrijden is het dan prettig om met thuispubliek op vertrouwd terrein te spelen. De eerste thuiswedstrijd leverde echter ook de eerste zege van het seizoen op.

Er werd gespeeld tegen VC Sneek die 5 punten meer hadden weten te bemachtigen tot dan toe. De eerste set ging gelijk op tot Suzanne Boschman op 12-13 een servesserie maakte van 4 punten en zo liep Ruutvoorn voor het eerst weg bij Sneek. Op de snelle middenaanval van Genemuiden had het Friese blok weinig antwoord en mede hierdoor kon de eerste set met 25-20 binnen gehaald worden.

De tweede set begon met een vrij slechte pass waardoor de druk aan Genemuider zijde kwam te liggen. Na een paar minuten keek Ruutvoorn aan tegen een achterstand van 10-4. Geerke van der Haar mocht na blessureleed invallen en deed dit verdienstelijk. Sneek bleef echter uitlopen tot 21-14. Toen kwam Henriette Eenkhoorn aan serve en tot 21-23 kon zij sterk doorserveren. Ruutvoorn verslapte toen niet meer en zo werd ook de tweede set binnengehengeld: 25-22.

In de derde set begon het blok bij Ruutvoorn steeds meer punten te scoren en het zelfvertrouwen nam over de gehele linie toe. Dit maakte dat het in de derde set niet meer erg spannend was. Met spel dat nog steeds niet optimaal was, maar goed genoeg om de derde set met 25-19 te winnen.

De vierde set set is dan slechts formaliteit, maar ook dit punt wilde Ruutvoorn graag binnenharken. Toen Ruutvoorn met 14-8 voorstond was er gelegenheid voor Marloes Winter om haar debuut te maken bij Dames1. Zij traint al een tijdje zeer gemotiveerd mee en mocht zo haar eerste spelminuten pakken. VC Sneek leefde nog eenmaal op, maar daarna leek het alle hoop op te geven en zo stevende Ruutvoorn af op de eerste overwinning die het team 5 punten doet bijschrijven. Hierdoor stijgt Ruutvoorn van de 11e naar de 8e plek.

Aankomende zaterdag reizen de dames af naar Sneek om het daar ook spelende OSK te treffen. Ze hopen daar vormbehoud te tonen.