Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lezing over historie spoorwegen

Geplaatst op: 5 november 2014

Station Zwolle is de afgelopen kwarteeuw flink veranderd. Denk aan de nieuwe kap, de bustunnel en de aanleg van het vierde perron met de verbreding van de reizigerstunnel in verband met de opening van de Hanzelijn. Woensdag 12 november neemt Peter van der Vlist spoorliefhebbers verder terug in de geschiedenis. In een digitale presentatie toont hij in zwart-witbeelden hoe de spoorwegen in Nederland tussen 1965 en 1985 veranderd zijn.

Hierbij passeren niet alleen beelden van vergankelijkheid de revue, ook zaken die nu gemeengoed zijn maar toen gloednieuw komen voorbij. De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. De bijeenkomst van de afdeling Zwolle begint om 20:00 en wordt gehouden in het Denksportcentrum Zwolle, Venestraat 15. Dit is in het verlengde van de tijdelijke stationstraverse. De entree bedraagt 2 euro. Meer info op www.nvbs.com/zwolle.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500