Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuterspeelzalen lijken gered

Geplaatst op: 5 november 2014

De ondergang van de peuterspeelzalen in Zwartewaterland (waarvan drie in Genemuiden en één op de Kamperzeedijk) lijkt voorlopig voorkomen. De gezamenlijke peuterspeelzalen dreigden onlangs met sluiting als  de gemeenteraad akkoord zou gaan met een extra bezuiniging van 31.000 euro. Wethouder Speksnijder en de Stichting Kinderdagcentra Zwartewaterland gingen daarna echter in gesprek en lijken nu een oplossing gevonden te hebben.

Uit een brief van Speksnijder én een van de SKZ blijkt dat de bezuinigingsronde wel doorgaat. Als de bezuiniging voor 2015 echter niet mogelijk blijkt, kan de SKZ een beroep doen op een budget onvoorziene uitgaven van de Jeugdzorg. De gemeenteraad moet donderdag beslissen of het akkoord gaat met de bezuiniging en krijgt daarbij nou een memo van Speksnijder uitgereikt. Daarin staan de mogelijkheden voor de peuterspeelzalen om de bezuinigingen te behalen.

De stichting schrijft dat het met de gemeente in gesprek wil blijven om de bezuinigingen vanaf 2016 te realiseren. SKZ herhaalt nogmaals dat als de gemeente de stichting niet tegemoet komt in de frictiekosten (in verband met enkele gedwongen ontslagen) het peuterspeelzaalwerk in 2015 stopt. Ook zijn er dan gevolgen voor de kinderopvang.

Peuterspeelzalen in Genemuiden zijn Benjamin, De Regenboog en t’ Startblok. Aan de Kamperzeedijk is nog Dikkertje Dap.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500