Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuterspeelzalen lijken gered

Geplaatst op: 5 november 2014

De ondergang van de peuterspeelzalen in Zwartewaterland (waarvan drie in Genemuiden en één op de Kamperzeedijk) lijkt voorlopig voorkomen. De gezamenlijke peuterspeelzalen dreigden onlangs met sluiting als  de gemeenteraad akkoord zou gaan met een extra bezuiniging van 31.000 euro. Wethouder Speksnijder en de Stichting Kinderdagcentra Zwartewaterland gingen daarna echter in gesprek en lijken nu een oplossing gevonden te hebben.

Uit een brief van Speksnijder én een van de SKZ blijkt dat de bezuinigingsronde wel doorgaat. Als de bezuiniging voor 2015 echter niet mogelijk blijkt, kan de SKZ een beroep doen op een budget onvoorziene uitgaven van de Jeugdzorg. De gemeenteraad moet donderdag beslissen of het akkoord gaat met de bezuiniging en krijgt daarbij nou een memo van Speksnijder uitgereikt. Daarin staan de mogelijkheden voor de peuterspeelzalen om de bezuinigingen te behalen.

De stichting schrijft dat het met de gemeente in gesprek wil blijven om de bezuinigingen vanaf 2016 te realiseren. SKZ herhaalt nogmaals dat als de gemeente de stichting niet tegemoet komt in de frictiekosten (in verband met enkele gedwongen ontslagen) het peuterspeelzaalwerk in 2015 stopt. Ook zijn er dan gevolgen voor de kinderopvang.

Peuterspeelzalen in Genemuiden zijn Benjamin, De Regenboog en t’ Startblok. Aan de Kamperzeedijk is nog Dikkertje Dap.

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Peuterspeelzalen lijken gered

 1. Jannie schreef:

  De bewuste geldbron ( pot) is toch bedoelt voor onvoorziene uitgaven . Dus niet voor een aanvulling op een tekort! Natuurlijksten peuterspeelzalen blijven bestaan, ze doen prima werk.
  Maar als werkende ouder zul je moeten investeren in jezelf. Dus betaal je de peuterspeelzaal en opvang ook zelf. Het kan niet zo zijn dat de maatschappij daarvoor opdraait terwijl er aan alle kanten bezuinigd moet worden. Neem onze ouderen ook zij hebben helaas te maken met de bezuinigen.

 2. moeder schreef:

  Nee vanaf volgend jaar word de gemeentelijke subsidies aardig ingedamd. Alles gaat straks via de belastingdienst. Nu is het nog aantrekkelijk om je kind naar de peuterspeelzaal te brengen, dat gaat allemaal verdwijnen. Straks betaal je voor de psz net zoveel als de dagopvang. Waar moet je dan met al die kinderen heen? Dan kunnen ouders straks hun baan gaan opzeggen omdat er geen geld overblijft om je kind naar de opvang te brengen. Lijkt mij niet de bedoeling dat ouder(s) alleen maar aan het werk zijn op de opvang te kunnen betalen. Dus dat ze daarvoor aanspraak kunnen maken op de pot, ja dat vind ik wel.
  Het is gewoon belachelijk dat ze nu weer gaan snijden in het budget voor zulke belangrijke dingen.

  Zijn alleen kinderen met een rugzak belangrijk? Die zijn net zo belangrijk als kinderen zonder rugzak lijkt mij.

  Misschien wat beter het nieuws volgen, dan kun je weten of ze gemeentelijke subsidies blijven behouden of niet.

  Of zelf geen kinderen?
  Dan weet je wat het kost, en hoe belangrijk het is voor een kind om naar een psz te gaan.

  Ik ben blij dat ze er zijn!!! En daar zullen wij met alle ouders bij elkaar hard voor moeten blijven knokken. Het is wel een opstap naar de basisschool.
  Anders krijgen ze daar weer problemen waar ze niet voor geschoold zijn.

  Ook de basisscholen moeten al inleveren, dus dan kan dat straks ook allemaal niet meer betaald worden… niet alleen kijken naar nu op dit moment, maar verder kijken naar de toekomst van je kind!!!

 3. Jannie schreef:

  Inderdaad dat potje is toch wel bedoeld voor andere doeleinden. Hoezo in de toekomst gevolgen voor de kinderopvang? Krijgt die gemeentelijke subsidie????

 4. Anja schreef:

  Hoe zo een beroep doen op onvoorziene uitgaven van jeugdzorg.
  Ik mag hopen dat het niet de pot is waaruit onze jeugd met een rugzak uit betaald moet worden.
  Deze jongeren met een ass stoornis of ADHD hebben de steun vd gemeente hard nodig.
  Ik hoop dat hier een andere pot bedoeld wordt.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500