Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toeristische arrangementen in Genemuiden

Geplaatst op: 5 november 2014

Maandagavond vond in ’t Olde Staduus in Genemuiden een bijeenkomst plaats met ondernemers (winkeliers, horeca) en vrijwilligers van o.a. stichting Promotie Genemuiden, het Tapijtmuseum en het Stoomgemaal. Ook de gemeente was aanwezig om o.a. iets te vertellen over de centrumplannen en de rol van de gemeente op het gebied van recreatie en toerisme. De insteek van de avond was gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van arrangementen in en om Genemuiden.

De avond stond onder leiding van IJsseldelta Marketing, die zich naast de regionale, landelijke en internationale promotie van Zwartewaterland tevens meer zal gaan richten op de promotie van de kernen. Dit laatste in goed overleg met SPG/TIP Genemuiden, Sluuspoort Zwartsluis en SPHH/TIP Hasselt.

Na een voorstelrondje zijn de aanwezigen in enkele groepjes aan de slag gegaan met het bespreken en beschrijven van mogelijke arrangementen. Hierbij kwam veel positieve energie vrij en zijn enkele boeiende ideeën beschreven. Genemuiden heeft de toerist/ bezoeker veel te bieden. Bij bundeling van krachten kunnen leuke dag arrangementen worden ontwikkeld en aangeboden.

Afgesproken is dat de besproken ideeën de komende weken verder zullen worden uitgewerkt. In januari komt er een vervolgavond. De arrangementen zullen voor het komende zomerseizoen klaar zijn.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500