Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Belangrijke vergadering over bezuinigingen

Geplaatst op: 6 november 2014

De gemeenteraad moet vanavond een besluit nemen over de bezuinigingen die het college van Burgemeester en Wethouder voorstelt, waaronder korten op de zwembaden en de peuterspeelzalen. Tijdens de vergadering van vorige week bleek dat de coalitiepartijen de voorstellen in grote lijnen steunen. Wel meldde Genemuiden Actueel gisteren al dat wethouder Speksnijder en de peuterspeelzalen afgelopen week met elkaar spraken.

De peuterspeelzalen dreigden eerder nog met stoppen als ze 31.000 euro minder subsidie zouden krijgen, maar de ergste kou lijkt wat dat betreft uit de lucht. Voor de zwembaden ligt dat anders. Roel Huls van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland meldde afgelopen zaterdag op Zwartewater FM dat de stichting onmogelijk 200.000 euro  kan bezuinigen. Een faillissement in 2016 ligt volgens hem op de loer. Genemuiden Actueel doet vanavond verslag van de raadsvergadering.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500