Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwembaden gaan voor ‘charmeoffensief’

Geplaatst op: 6 november 2014

De Stichting Zwembaden Zwartewaterland krijgt na de raadsvergadering van donderdagavond definitief een korting van 200.000 euro voorgeschoteld. Volgens voorzitter Roel Huls betekent dat niet dat ‘de strijd is gestreden’ en één of wellicht zelfs alle zwembaden dicht gaan. Hij kondigt een ‘charmeoffensief’ aan. “We gaan ons de komende tijd beraden op acties die we kunnen ondernemen. Daarbij gaan we de burgers betrekken. Het draagvlak onder de bevolking voor de zwembaden is groot.”

Huls roept een actie uit de jaren negentig in herinnering toen zwembad De Kragge in Zwartsluis met sluiting werd bedreigd. “We zijn toen met vrijwilligers van verenigingen een zaterdag langs de deuren gegaan. In no-time brachten we toen 100.000 gulden bij elkaar dankzij het bedrijfsleven en inwoners. Misschien moeten we weer in die richting gaan denken”, aldus Huls, die stelt dat hij geen gedwongen ontslagen voor zijn rekening wil nemen.

Bij de zwembaden zijn de afgelopen veel besparende maatregelen doorgevoerd. Tegelijkertijd zijn de bezoekersaantallen van Hasselt flink gestegen en draait Zwartsluis stabiel. Minder goed draait zwembad Bestevaer in Genemuiden. “We zijn flink bezig om meer bezoekers naar het zwembad te krijgen. Daarmee zijn we op de goede weg. En dan krijg je nu deze korting…”

De overkoepelende stichting van de drie zwembaden in Zwartewaterland wordt overigens niet vanaf 2015, maar vanaf 2016 gekort. “We hebben dus nog tijd voor een oplossing, maar die vinden wordt zeker lastig.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500