Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Coalitiepartijen breken belofte aan kiezers’

Geplaatst op: 6 november 2014

Foto: Pieter Polman

CDA, ChristenUnie en SGP verbreken hun belofte aan de kiezers door in te stemmen met een OZB-verhoging va meer dan 10 procent. Dat vindt de VVD. Fractievoorzitter Smits citeerde donderdag tijdens de raadsvergadering uit de verkiezingsprogramma’s van de drie coalitiepartijen, waarbij met name CDA en ChristenUnie stellen dat de OZB niet omhoog mag. “Het is echter alle hens aan dek, daarom kiezen we hier voor”, verdedigde Tamme Spoelstra van de ChristenUnie zich kort.

De gemeenteraad ging donderdag in meerderheid akkoord met de zogenoemde Programmabegroting 2014-2017. Naast een bezuiniging van 200.000 euro op de zwembaden maakt een OZB-verhoging van meer dan 10 procent daarvan onderdeel uit. Zoals vorige week al bleek kon de meerderheid van de gemeenteraad (de coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en SGP) zich daarin vinden en zoekt de oppositie (VVD, PvdA en Gemeentebelangen) liever naar andere mogelijkheden. De woordvoerders van de coalitiepartijen hielden donderdag wijselijk hun mond.

Voor de oppositie waren er nauwelijks nog mogelijkheden om zaken te veranderen. De VVD wreef er daarom alleen bij de coalitie in dat de ‘excessieve verhoging van de lasten voor de burger’ niet strookt met de verkiezingsprogramma’s. De PvdA toonde zich nog blij dat wethouder Speksnijder en de peuterspeelzalen deze week tot een akkoord kwamen. De peuterspeelzalen moeten 31.000 euro inleveren, maar als dat voor komend jaar een brug te ver blijkt, kunnen ze aankloppen bij de gemeente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500