Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe nederlaag voor Sportclub

Geplaatst op: 8 november 2014

Ties zorgt eerst nog voor blijdschap. Foto Helmich Lubberts

“Weer een domper. Om gek van te worden, maar ze zijn nog niet van ons af. Bij Genemuiden geven we nooit op”, zegt trainer Hans van Dijkhuizen na afloop van het duel tegen Hoek: 2-1. De lange reis naar het uiterste puntje van Nederland leverde nul punten op. En opnieuw ging het in de slotfase mis. Daarmee is Sportclub nu de rode lantaarndrager van de Topklasse, de minst populaire eretitel in de sport.

Hoek en Genemuiden maakten er in Zeeland zo’n typisch degradatieduel van, waar van goed voetbal geen sprake was, maar van spanning des te meer. Kansen deden zich voor rust eigenlijk nauwelijks voor. Hoek was aanvankelijk de iets betere ploeg, maar Sportclub nam het heft later over.

Na rust zorgde Sportclub in ieder geval voor het meeste gevaar. Lip en Korf kregen grote mogelijkheden, maar lieten die onbenut. Uiteindelijk moest het vanaf elf meter gebeuren. Philip Ties schoot die onberispelijk binnen en tekende voor zijn achtste seizoenstreffer. Een gouden overwinning leek in de maak, maar zoals zo vaak dit seizoen ging het in het laatste kwartier mis. Hoek draaide het duel met twee doelpunten om.

En daarmee nam Genemuiden de laatste positie over in de Topklasse. Reden tot wanhoop is dat niet. De nummer negen van de competitie heeft maar zes punten meer. Dat lijkt weinig, maar gezien de geringe hoeveelheid punten die Genemuiden de laatste zeven wedstrijden binnen hengelt is het tegelijkertijd een flinke afstand.

Volgende week een nieuwe ronde met de bekende nieuwe kansen. Dan moet het thuis tegen Lisse gebeuren, dit seizoen ook nog geen hoogvlieger. De ploeg uit de Bollenstreek staat ook onder de rode streep.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500