Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerkklokken klinken over het Zwarte Water

Geplaatst op: 9 november 2014

Foto's Erik Driessen

Prachtige ervaring: de kerkklokken van Genemuiden die over het Zwartewater en het Zwarte meer klinken. Wie zondagmiddag in de Barsbeker Buitenpolder liep, langs het Zwartewater en bij de nieuwe boerderij Weidevol, kon het klokgeluid prachtig horen. Het vormde een natuurlijke symfonie met het geluid van eenden, aalscholvers, reigers en andere watervogels. Een schitterende aankondiging van de middagdienst.

Het stuk dijk maakt onder meer onderdeel uit van de wandelroute het Jaabikspad. Wie de pont bij Genemuiden leidt die langs het Zwarte Water richting het gemaaltje van de Barsbeker buitenpolder. De route biedt onder meer een blik op het water en op het Vogeleiland. Een aanrader voor een mooie wandeling!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500