Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Juust treedt op in Tweede Kamer

Geplaatst op: 9 november 2014

Juust in Klooster. Foto Rozemarijn Beens

Juust treedt binnenkort op in de Tweede Kamer. De Genemuider dialectband speelt op het afscheidsfeest van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum. Die vertrekt naar Zwolle waar hij Gedeputeerde van de provincie Overijssel wordt. “Een paar jaar terug is hij via Harry van Rees met ons in contact gekomen. Hij is gek op dialectmuziek en zet zich ook politiek in voor behoud van de streektaal. Daarom was hij ook bij onze recente cd-presentatie aanwezig”, vertelt drummer Arend van Dijk. “Geweldig”, zegt hij over deze bijzondere kans. “Ik denk dat er heel wat ministers en bekende Kamerleden aanwezig zijn.”

“Ja, misschien is Mark Rutte er ook wel. We zullen een extra cd voor hem meenemen”, lacht Van Dijk, die gisteren met Juust nog in een boerderij in Sint Jansklooster speelde. “Ook geweldig. Met 45 man in een koude schuur met een houtkachel als enige verwarming. Supergezellig, net alsof het als kerstfeest was.”

Juust presenteerde onlangs het nieuwe album Overnij. De verkoop daarvan gaat prima. “Er is ook veel aandacht voor. De afgelopen twee zaterdag draaide RTV Oost ons bijvoorbeeld op de radio. En nu gaan we zelfs naar Den Haag. Het feest is in de oude Tweede Kamer. Verder weg komen we vermoedelijk nooit…”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500