Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meester Andries Loos stapt van boord

Geplaatst op: 10 november 2014

p 1 oktober was al zijn laatste werkdag op CBS “De Driemaster”, maar donderdag jl. was Andries Loos nog een keer aan boord gestapt om afscheid te nemen. Ruim 43 jaar geleden begon de Zwolse leerkracht aan zijn onderwijsloopbaan. Toen heette het beroep van dit onderwijsmens- in-hart-en-nieren nog ‘onderwijzer’  en werkte hij op een lagere school.

Ruim 12 jaar was meester Andries Loos een vaste waarde op De Driemaster. Al die jaren was hij als ICT-er verantwoordelijk voor de digitale werk- en leeromgeving van de school. Daarnaast werkte hij met kleine groepjes als remedial teacher en was hij degene die voor het eerst speciale lessen gaf aan meerbegaafde kinderen in de zogenaamde Plusgroepen.

Op zijn laatste Driemasterdag zongen collega’s en alle kinderen een afscheidslied voor hem en was er tijdens een gezellige bijeenkomst aandacht van en voor (oud)collega’s. Daarmee sloot Andries Loos een mooie en lange loopbaan in het onderwijs af en mag hij zijn tijd met vrouw en (klein)kinderen anders invullen.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500