Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Asielzoekers naar Zwartewaterland

Geplaatst op: 13 november 2014

De gemeente heeft signalen ontvangen dat er in 2015 meer asielzoekers naar Zwartewaterland komen. Dat antwoord het college op vragen van het CDA. Hoeveel mensen er komen, is nog niet bekend. Het college stelt dat Wetland Wonen woonruimte beschikbaar moet stellen aan de vluchtelingen.

Zwartewaterland heeft op dit moment geen asielzoekers- en vluchtelingenbeleid. Wel voldoet de gemeente aan haar verplichtingen rond de jaarlijkse taakstellingen en is er budget beschikbaar. Als er meer mensen komen, heeft dat invloed op het budget voor vluchtelingenwerk, uitkeringen en armoedebeleid. Volgens het college is het nog te vroeg om daarover te speculeren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500