Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GGD IJsselland en Isala houden ‘Laat je testen dag’

Geplaatst op: 13 november 2014

Op maandag 1 december organiseren GGD IJsselland en het HIV-behandelcentrum van Isala weer een Laat je testen dag. Dit jaar richten de organisaties zich op twee groepen mensen: jongeren tot 25 jaar en mannen die seks hebben met mannen. Behoor je tot een van deze twee groepen, dan kun je je gratis en anoniem laten testen op soa en/of HIV. GGD en Isala organiseren deze dag in het kader van Wereld Aids Dag.

GGD IJsselland en Isala vragen met deze actie aandacht voor het belang van veilig vrijen. Harriette van Buel, verpleegkundige bij GGD IJsselland: “Door onveilig te vrijen (zonder condoom) loop je het risico op HIV of een soa. Mensen zijn zich nog onvoldoende bewust van de risico’s. Chlamydia geeft bijvoorbeeld meestal geen klachten, maar kan wel tot onvruchtbaarheid leiden”. “Wij hopen dat de Laat je testen dag een stukje bewustwording oplevert en dat testen op HIV de normaalste zaak van de wereld wordt”, vertelt Astrid van Hulzen, verpleegkundig specialist bij Isala.

Laten testen is belangrijk

Voor iedereen die onveilige seks heeft gehad, is het belangrijk zich te laten testen. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je sekspartner(s). Veel mensen weten niet of ze een soa of HIV hebben en kunnen het daardoor ongemerkt doorgeven. Maar ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen. Dus als je wisselende seksuele contacten hebt, gebruik dan altijd een condoom. Heb je toch onveilige seks gehad laat je dan testen bij je huisarts of bij de GGD.

Laat je testen dag

De Laat je testen dag is op maandag 1 december van 13:00 – 20:00 uur bij GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. De Laat je testen dag is dit jaar alleen voor:

–       Jongeren tot 25 jaar

–       Mannen die seks hebben met mannen

 

Verpleegkundigen van de GGD en verpleegkundig specialisten van Isala verzorgen de consulten en bepalen per persoon welke test (soa en/of hiv) nodig is. Testen kan gratis en anoniem en voor deze dag is een afspraak maken niet nodig.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de Laat je testen dag kun je bellen met team Seksuele gezondheid van GGD IJsselland: 038 – 428 16 00 of het HIV-behandelcentrum van Isala: 038 – 424 44 79. Of kijk op de website van de GGD www.ggdijsselland.nl/Seksuele-gezondheid of Isalawww.isala.nl/hiv.

 

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500