Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwbouw aan de Achterweg

Geplaatst op: 14 november 2014

Aannemingsbedrijf K.K. Heutink BV start met de nieuwbouw van woningen aan de Achterweg in Genemuiden. Een uniek project aan de historisch meest bijzondere weg in Genemuiden. Een straat met een rijk verleden. De traditionele hooibergen van vroeger hebben voor het merendeel plaats gemaakt voor woningen op, wat velen vinden, één van de mooiste plekken van Genemuiden.

De nieuwe bewoners van het project hebben samen met de bouwer een symbolische start van de bouw gemaakt door het schenken van de laatste authentieke hooibergkap van de Achterweg aan de Gemeente Zwartewaterland zodat dit stukje cultureel erfgoed bewaart blijft.

Vrijdag 14 november heeft burgemeester Bilder de hooibergkap in ontvangst genomen en de gemeente zal het een prominente plek geven ten behoeve van de gemeenschap in Zwartewaterland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500