23 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub gelijk tegen Lisse

Geplaatst op: 15 november 2014

Tjeerd Korf geeft voorzet (foto Pieter Polman)

Ook tegen Lisse kwam Genemuiden niet tot een zege, tot 2x toe moesten de gastheren Lisse weer naast zich dulden. Gezien het spelbeeld was de puntendeling terecht, al zal menigeen in Genemuiden dit geen opbeurend gevoel geven, het had ook maar zo weer anders kunnen aflopen, een lichtpuntje? Genemuiden begon gedreven aan het duel met Lisse, na wat, onverwacht, maar noodzakelijk, gesleutel aan het elftal, stond er toch en goed collectief. Naast de geschorste Rotman en Van Lente moest Hans van Dijkhuizen ook een streep zetten door de namen van Bremmer en Resokario, zij waren geveld door ziekte. Het gemis aan 3 centrale verdedigers werd opgevangen door Anne van der Kolk vlak voor / tussen de centrale verdedigers Halfwerk en Tissingh te posteren. Siebren Visscher verving Rotman als linker vleugelverdediger. De keuzes betaalden zich redelijk goed uit, Genemuiden kon de tent goed dicht houden en kon zich ook nog voetballend uit de verdediging werken.

In het eerste kwart van het duel was Genemuiden de bovenliggende partij. Tot voetballend grootse daden kwam men nog niet, maar ook Lisse kwam niet echt overtuigend over. Toch kon Genemuiden die eerste periode bekronen met een treffer, na een afgeslagen schot van Ties, kon Herman van Dijk de bal, uit de daarop volgende corner, hard achter doelman De Vries koppen. Dit was een mooie opsteker voor Genemuiden want juist in die fase had net Lisse zich wat beter in het duel gebeten. Het duurde weer en behoorlijke periode voor Lisse dat gevoel weer terug vond. Genemuiden wist echter niet te profiteren van de door hen uitgedeelde mentale tik. De kansen om de voorsprong uit te breiden waren er zeker. Te vaak gingen er, na soms zeer fraaie acties, in de afrondende fase net wat zaken verkeerd. Een paar passen te veel, niet genoeg aansluiting of geen oog voor medespelers, noem maar op. Nu is het ook zo dat als het 2e punt (geen aansluiting) een paar keer is voorgekomen, de keuze, om het de volgende keer direct maar zelf te doen, sneller gemaakt wordt. Na ruim een half uur was Lisse weer volledig terug in het duel en lieten de gasten Genemuiden al enkele keren zweten zonder al te groot gevaar te stichtten. Na een actie van Guido Pauw in de 32e minuut (Pauw verraste deze middag door met 2 verschillende rugnummers te spelen) kwam Genemuiden goed weg. Een paar minuten later was hij wel trefzeker, na een perfecte voorzet van Mo Messaoud, buitte hij zijn surplus aan lengte en kracht, met het hoofd uit, Van der Kolk bleef kansloos in dit luchtduel. Ook de sterk keepende Flier bleef zonder afdoende antwoord. De treffer bracht een patstelling in het veld, de laatste 10 minuten voor rust bracht weinig hoogstaands meer, laat staan kansen.

Na de thee veranderde dit al snel, amper 3 minuten na de herstart stond Genemuiden weer op voorsprong. Korf bekroonde een mooie actie met een fraaie treffer, na enkele verdedigers het bos te hebben ingestuurd liet hij doelman de Vries kansloos met een bekeken bal in de verre hoek.

Direct hierop moest Flier al handelend optreden, fouten in de opbouw gaven Lisse de kans op de gelijkmaker, de doelman hield de voorsprong staande. De volgende kans was wederom voor Lisse, ook nu redde Flier bekwaam toen Messaoud, vrijstaand, kon afdrukken. De voorsprong leek weer een verlammende werking te krijgen op Genemuiden. Lisse ging, in hun jacht op de gelijkmaker, steeds meer ruimte laten, maar Genemuiden bleek niet in staat deze ruimtes te benutten.

Lisse zocht de weg naar minimaal een punt maar vond, vooralsnog, naast gaatjes in de Genemuider defensie ook steeds doelman Flier. Ook Genemuiden vond soms wat ruimte voor doelman De Vries maar de hij hoefde zelden of nooit diep te gaan.

Met nog een kwartier op de klok begon er een ander lichtpuntje te flakkeren, na maanden blessureleed kon Martijn Jansen de eerste minuten weer maken. Hij verving de leeg gestreden Riemens. Een stempel op het duel drukken was nog niet mogelijk, al had de duw die hij kreeg, voordat hij gevaar kon stichten uit een flankbal van Korf, best bestraft kunnen en mogen worden met een strafschop.

Zoals al geschreven, de voorsprong van Genemuiden hield geen stand, met nog 8 minuten op de klok, viel de gelijkmaker uit een hoekschop. Daar waar eerder in het duel Herman van Dijk het luchtduel won en binnenkopte, daar verloor Van Dijk nu het luchtduel, uit een hoekschop, van de invliegende Roel de Goede. Als een granaat sloeg de bal achter Flier.

Ondanks dat er nog 8 minuten te spelen was en in de Genemuider hoofden het “laatste minuten scenario” door de hoofden spookte, bleef het punt wel binnen. Overigens met dank aan doelman Flier die met een goede safe een derde treffer van Lisse voorkwam. Om toch een

De rentree van Jansen bracht / brengt wat hoop in de harten van Genemuiden en de fans. Voor de andere langdurig geblesseerden, Robert Boes, Christian Riemens en Niek Beens is het te hopen dat ook zij binnen afzienbare tijd de eerste meters weer kunnen maken. De één zit wat korter bij een rentree dan de ander. Voor Sportclub is het te hopen dat die rentree er daadwerkelijk komt. Zowel voor de club als de spelers betekent het dan dat er een vervelende periode kan worden afgesloten.

SC Genemuiden – FC Lisse 2-2 (1-1). Score verloop: 19. Herman van Dijk 1-0, 35. Guido Pauw 1-1, 48. Tjeerd Korf 2-1, 82. Roel de Goede 2-2. Gele kaart: 89. Berry Halfwerk (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 1100 Scheidsrechter (s): Dhr. F.R. de Winter, Ass. Dhr. J. van der Heijden, Ass. Dhr. M. van Essen, 4e Official: Dhr. J.S. Boringa. Opstelling: SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Anne van der Kolk, Gieljan Tissingh, Siebren Visscher, Berry Halfwerk, Jacco Riemens (75. Martijn Jansen), Patrick Lip, Tjeerd Korf, Philip Ties, Herman van Dijk (84. Sijmon Eenkhoorn)

Opstelling FC Lisse: Mark de Vries, Niels Buijs, Tom Zoontjes, Roel de Goede, Kevin Winter (46. Tom Broekhuizen), Rik Vermeulen, Koen Fokkema (78. Nigel Hardenberg), Justin Valk, Richard van Heulen (87. Lars Rauws) Guido Pauw, Mo Messaoud.