26 april 2024 t’ Olde Staduus

Dames Ruutvoorn winnen thuis

Geplaatst op: 15 november 2014

Foto's Erik Eenkhoorn

Na een niet al te beste start van de competitie lijkt Ruutvoorn nu op stoom gekomen. De afgelopen drie wedstrijden werden gewonnen. De algehele competitie verloopt tot nu toe onvoorspelbaar vanaf plek 4 tot en met 11 staan de teams dicht bij elkaar. In een paar weken drie keer winnen betekent nu dan ook een stijging van de 11e naar de 5e plek. Afgelopen zaterdag werd er met een overtuigende 4-0 gewonnen van de Turfstekers uit Drachten.

In de eerste set gingen de dames goed van start en kon er gelijk uitgelopen worden.Vooral de snelle middenballen waren niet te houden voor de friese verdediging. Serverend werd er ook goed druk gezet en zo was de eerste set met 25-15 al een feit.

In de tweede set werd er gewisseld aan Drachter zijde en dat maakte dat de weerstand wel wat meer werd. Ruutvoorn wist echter iedere servesbeurt een serie van een aantal punten te maken en zo werd het niet penibel. Met 25-22 werd het 2-0 in het voordeel van de Genemuidiger dames.

In de derde set liep Ruutvoorn zover uit dat coach Edwin van der Haar Marloes Winter weer een aantal speelminuten kon gunnen. Als spelverdeelster bediende zij Alita Bakker met een paar schitterende set-ups op de diagonaal. Zo werd deze set binnengehaald met een stand van 25-13.

Waar het verzet een beetje gebroken was in de derde set, werd Drachten in de vierde set toch nog een reservetankje aan te spreken. Els Hermeler werd aan Ruutvoorns zijde ingebracht en scoorde aanvallend een aantal mooie punten. Halverwege de set wist Ruutvoorn afstand te nemen en toen was er het debuut van Anne Beens. Op 24-18 kreeg zij de kans om de set uit te serveren. De serve was prima, maar Drachten wist aanvallend te scoren en maakte daarna een servesreeks van 6 punten. Zo werd het nog spannend, 24-24. Ruutvoorn hield, ondanks de onsportieve sfeer die ondertussen onstaan was, het hoofd koel en met 26-24 kwam er een eind aan een voor Ruutvoorn op prima niveau gespeelde wedstrijd.

Aankomende vrijdag wordt er gespeeld in Zwolle. De tegenstander is dan C.S.V. Dit team staat voorlaatste dus Ruutvoorn hoopt weer goede zaken te kunnen doen.

MC won zaterdag van koploper Be Fair met 201. MA boekte een eenvoudige overwinning op Set Up MA2. De N2 (de allerjongsten) verloren drie keer, maar gaan duidelijk vooruit. Jongens N5 won twee keer en doet goed mee om de bovenste plaatsen.