Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Laatste week voor expositie Marinus Burgmeijer

Geplaatst op: 16 november 2014

De schilderijen van Marinus Burgmeijer uit Genemuiden staan centraal in de expositie “Dieren op het Doek” en de samenstellers van deze expositie hebben er een kunststuk op zich van gemaakt waarbij de vaste collectie van Schoonewelle ook een grote rol speelt. Die expositie gaat de laatste week in. De expositie “Dieren op het Doek” is de eerste expositie met de thema “Wildlife Art” waarmee museum Schoonewelle terugkeert naar haar roots, maar dan in een ander jasje en voor een nieuw publiek.

Van de hand van Burgmeijer zijn ca. dertig schilderijen te zien, waarop alle aandacht uitgaat naar de natuur. In alle facetten, maar typerend doordat de eigen woon- en leefomgeving rondom Zwartewaterland tot leven wordt gebracht. Het is dé inspiratiebron van Marinus Burgmeijer.

De expositie Foto’s en Fossielen – Oog voor Detail toont toont werk van drie fotografen en van een houtkunstenaar die ook nog eens bijna zijn hele leven stenen en fossielen verzamelde. Jitse Maandag uit Zwartsluis en John Stam uit Belt-Schutsloot laten zien waardoor ze getroffen worden in de natuur dichtbij en Ton Valk uit Hasselt laat foto’s zien van de nieuwe zandwinning in Mastenbroek. Deze foto’s vormen de achtergrond voor een unieke verzameling fossielen uit de zandwinning Haerst. Dat is precies aan de overkant van het Zwarte Water en de Vecht. Uit een diepte van 20 tot 30 meter komen vormen van leven van heel lang geleden. In de vindt u vitrine houtsculpturen van Wim Winterman.

Beide exposities kunnen tot en met vrijdag 21 november worden bezocht bij Museum Schoonewelle in Sluuspoort, Handelskade 25, Zwartsluis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500