Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderboerderij woensdag gesloten

Geplaatst op: 17 november 2014

Sinds zondag 16 november geldt er in verband met de vogelgriep een landelijk vervoersverbod van 72 uur voor alles wat met gevogelte (pluimvee) te maken heeft. Het verbod is ook van toepassing op strooisel van hobbydierhouders, zo meldt de gemeente Zwartewaterland. Dit verbod geldt ook voor strooisel van hobbykippen dat wordt ingezameld met het huishoudelijk afval. “Hierbij verzoeken wij u om de komende dagen géén strooisel / afval dat vrijkomt bij het houden van pluimvee aan te bieden bij het afval”, aldus de gemeente. De vogelgriep heeft ook gevolgen voor de Taghof. De kinderboerderij in Genemuiden is woensdag gesloten. Of de tentoonstelling van Vogellust doorgaat, is nog niet helemaal zeker. De vogelvereniging wacht op nadere instructies vanuit Den Haag. De intentie is voorlopig dat de show doorgaat. Die begint donderdag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500