Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jeugdopleiding Sportclub zakt op ranglijst

Geplaatst op: 18 november 2014

Sportclub Genemuiden neemt de 76e positie in op een ranglijst van jeugdopleidingen in het amateurvoetbal. Vorig jaar stond Genemuiden nog net bij de zestig beste clubs. De ranglijst brengt in beeld op welk niveau de jeugdselectieteams van een amateurvoetbalvereniging actief zijn. Bekeken is in welke klassen de A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2 spelen. Een team dat in de eerste divisie speelt krijgt 1 punt. Voor elke divisie (of klasse) lager komt er een punt bij. Over de echte  kwaliteit zegt deze ranglijst in feite niets. Niet meegenomen wordt hoeveel jeugdspelers in het betaalde voetbal of het eerste elftal terechtkomen. Sportclub Genemuiden speelt vanavond overigens het bekerduel tegen Drenthina uit Emmen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Jeugdopleiding Sportclub zakt op ranglijst

  1. Fre Sollie schreef:

    Wat een onzinnige ranglijst.
    Grote clubs met heel veel jeugdleden hebben veel meer kans op talenten dan kleinere clubs. Logisch dus dat de jeugdteams van grote verenigingen op een hoger niveau spelen.
    Je zou in deze ranglijst een verhouding moeten zoeken tussen op wat voor niveau de elftallen spelen en het aantal leden in een bepaalde leeftijdsklasse.
    In dat geval zou Sp.Cl Genemuiden VEEL hoger staan.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500