Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sinterklaas

Geplaatst op: 19 november 2014

cjg_200“Ik woude iets om mee te spelen”, zei mijn zoontje teleurgesteld, nadat hij na het opstaan als een speer naar de nepschoorsteen was gerend. Daar had hij immers zijn schoentje geplaatst en Sinterklaas had het ook nog behaagd om daaraan gehoor te geven. Blijkbaar had de Sint het verlanglijstje van mijn bengel niet tijdig ontvangen. In plaats van een racebaan, een enorme doos met Duplo of een kinderlaptop lag er een setje sokken in de schoen. Van de televisieserie Cars, dat dan weer wel, maar toch, het blijven sokken. En z’n zusje had nog wel een puzzel gekregen. Na het bekende pruillipje volgde een huilbui. “Ik woude ook een puzzel!”, mopperde hij.

De twintig seconden tussen cadeau uitpakken en huilbui brachten mij volledig terug naar mijn jeugd. Ook ik had wel eens sokken in mijn schoen zitten. Een zelfgebreide trui zelfs een keer. Nog van een lelijke kleur ook. En als ik daarover mopperde zei mijn moeder dat Sinterklaas niet altijd voor grote cadeaus, speelgoed of lekkernijen kon zorgen. Dat kwam vast later nog wel. Voor nu moest ik heel blij zijn dat Sinterklaas de moeite had genomen om langs te komen. Andere kindjes kregen misschien immers wel niets. Zeker die in Afrika niet. “Sinterklaas brengt vast binnenkort een leuker cadeau…”, zei ik daarom maar tegen mijn zoontje.

Die begint ondertussen knap moeilijke vragen te stellen voor een vierjarige. “Hoe komt Zwarte Piet eigenlijk op het dak?”, klinkt het. “Tja, hij kan heel goed klimmen he…”, antwoord ik. “Oh, ik ook, ik ga ook op het dak klimmen…”, is het gevolg. Levensgevaarlijk al die toestanden rond Sinterklaas. Ik moet mijn zoontje niet op dak hebben. En al helemaal niet dat hij via ons dak naar het dak van de buren wipt. “Die Zwarte Piet is helemaal niet zwart, hoe kan dat nou?”, vroeg hij ook nog deze week. Ik besloot dat ik hem nog maar even niet lastig val met de hele pietendiscussie. Eerst maar eens een beter cadeau dan een sok op de kop tikken en een beetje surfen over www.cjgzwartewaterland.nl . Kijken of daarop antwoorden staan op moeilijke Sintvragen van kinderen.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500