Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Martijn Jansen beste Sportclub-speler aller tijden’

Geplaatst op: 20 november 2014

Visserman reikt prijs uit aan Martijn Jansen

Martijn Jansen is volgens de lezers van Genemuiden Actueel de beste Sportclub-speler aller tijden. Hij kreeg woensdagavond tijdens het Genemuiden Actueel Sportcafé de prijs uitgereikt uit handen van wethouder Dick Visserman. Bijna drieduizend mensen vulden de poll op Genemuiden Actueel in. Martijn Jansen kreeg meer dan achthonderd stemmen en voerde een nek-aan-nekrace met de even legendarische spits Harm van Dijk. Gert Eenkhoorn is de derde op de lijst.

Jansen vertelde in de bomvolle Havenkamer van de Kaaihof over zijn werk als buurtsportcoach van de gemeente Zwartewaterland. Ook Wim Dillen, Pascal Eenkhoorn, Kees Kranenburg, Hans van Dijkhuizen en PEC-directeur Arjan Jansen waren te gast en werden ondervraagd door Gert Jan van den Berg. Uitwerkingen van deze gesprekken in de komende dagen op Genemuiden Actueel.

Martijn Jansen vond het een ‘eer’ dat hij de onderscheiding kreeg. “Als je de namen in het lijstje zag….Zelf heb ik Harm van Dijk nooit zien spelen, maar volgens de verhalen was dat een geweldige spits. Ik vind dit heel mooi”, aldus Jansen, die op de terugweg is na een lange blessure. “Het afgelopen jaar was dramatisch. Ik heb me afgevraagd of ik ooit nog terug zou keren in Sportclub 1. Van januari tot mei heb ik met pijnstillers gespeeld, omdat er zoveel op het spel stond. Elke sportman wil dan meedoen, hoewel de blessure daardoor chronisch werd. Ik ben nog steeds niet blessurevrij, maar zie nu tenminste weer perspectief.”

Dick Visserman, in zekere zin ook baas van Jansen, vond het een eer dat hij de prijs mocht uitreiken. “Het allermooiste vind ik echter dat je weer terug bent op het voetbalveld. En van de trainer begrijp ik dat hij nu weer licht in de tunnel ziet”, grapte de wethouder.

Het was het tweede Sportcafe dat Genemuiden Actueel in De Kaaihof organiseerde. Met ongeveer zestig aanwezigen was het een zeer geslaagde avond. Op naar editie drie!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500