Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gelukzoekers melden zich bij Sportclub

Geplaatst op: 20 november 2014

Van Dijkhuizen in gesprek met Gert Jan van den Berg

“Je wilt niet weten hoeveel mails wij ontvangen van spelers die bij ons willen spelen. Gelukzoekers,  noem ik ze vaak. Ze bieden zich vermoedelijk ook bij Staphorst, Sneek en Harkema aan”, zei Sportclub-trainer Hans van Dijkhuizen woensdagavond in het Sportcafé van Genemuiden Actueel. Hij reageerde daarmee op de vraag of de 19-jarige Firosan Andemi een mogelijke versterking is voor Genemuiden. Die trainde deze week een keer mee met de hoofdmacht.

Volgens Van Dijkhuizen betekent dat niet dat de oud-speler van De Graafschap en Groningen ook daadwerkelijk komt. “Onderschat het niveau van de Topklasse niet. Het is niet zo dat iemand uit de A1 van een profclub direct mee kan in deze competitie. Bovendien heeft deze jongen volgens mij meer ijzers in het vuur”, aldus de trainer uit Kampen, die naar eigen zeggen niet gaat zeuren om versterking. “Alleen krijgen we veel mails. Dan kun je steeds zeggen ‘zal wel weer zo’n gelukzoeker zijn’, of je nodigt eens iemand uit. Voor hetzelfde geld is het immers wel een geweldenaar.”

Ondanks de tegenvallende resultaten heeft Van Dijkhuizen het bij Genemuiden uitstekend naar de zin. “‘Het kan een paar punten beter’, zeg ik altijd als mensen vragen hoe het met me gaat. Maar de club Genemuiden bevalt mij geweldig. Ik heb een eenjarig contract, maar hoop dat het hier niet bij blijft. Ik ben iemand die graag ergens een paar jaar werkt. Nu ik eindelijk bij Genemuiden werk, zou het doodzonde zijn als dat maar kort zou zijn.”

Van Dijkhuizen ziet uiteraard nog volop kansen op handhaving. De achterstand op zelfs de middenmoot is nog klein. Het is alleen tijd om het ‘laatste tien minuten syndroom’ kwijt te raken. Volgens de trainer heeft de malaise in de slotfase niets met conditie te maken. “Van de spelers hoor ik dat we harder trainen dan in voorgaande jaren. Als je vaak in de laatste minuten punten weggeeft, krijg je dit soort verhalen. Tegen Scheveningen krijgen we ook in de slotfase een tegengoal, terwijl we een minuut eerder een enorme kans missen. Gaat die erin, dan zegt iedereen dat we topfit zijn.”

De trainer staat nog steeds achter het 5-3-2-systeem dat hij min of meer kopieerde van Louis van Gaal. “Ja, we hebben bijna de meeste tegengoals in de Topklasse, maar toch staat de organisatie goed en is er zekerheid. We zijn alleen uit bij Capelle weg gecounterd. Verder doen we overal mee en krijgen we kansen op de overwinning. En vergeet niet dat het soms ook gewoon op kwaliteit aan komt. In de eerste wedstrijd tegen HHC had niemand op punten gerekend. HHC maakte ook in de slotfase tegen ons de gelijkmaker. Maar dat kan een keer.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500