Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GTC heeft weer meer leden dan sponsoren

Geplaatst op: 21 november 2014

Kees Kranenburg vertelt over GTC

Een paar jaar geleden had tafeltennisvereniging GTC volgens voorzitter Kees Kranenburg meer sponsoren dan leden. Met 36 tafeltennissers is de vereniging echter weer springlevend en zijn er zelfs een aantal talenten. Kranenburg vertelde donderdag tijdens het Genemuiden Actueel Sportcafé over het wel en wee van de vereniging.

Prachtig geluid: tientallen tafeltennissers in een sporthal die het pingpongballetje naar elkaar overslaan. In de loop van de jaren was dat geluid aardig weggeëbd in d’ Overtoom. “Negen jaar geleden was de vereniging op sterven na dood. We hebben veel energie gestoken in organiseren van activiteiten. Ook het werk van Buurtsportcoach Martijn Jansen heeft ons geholpen: we hebben de seniorenteams weer opgepakt en hebben drie jeugdteams”, aldus Kranenburg.

Een aantal van die jongeren is zo talentvol dat ze eigenlijk op een hoger niveau moeten sporten, vindt de voorzitter. “Wij maken al een tijd gebruikmaken van een trainer die in dienst is bij de bond. Maar eigenlijk moeten deze jeugdspelers nog een treetje hoger. Ja, dat betekent dat wij ze kwijt zijn, maar wel dat ze beter worden”, aldus Kranenburg, die zelf met onder meer Egbert Beuzenberg in het eerste GTC-team speelt. “Hoe hoog het niveau is? Laat ik het zo zeggen: er komen natuurlijk geen duizend mensen kijken…”

In de zwartste jaren heeft GTC wel eens een fusie overwogen met de verenigingen in Hasselt en Zwartsluis. Ook daar gaat het niet altijd goed met de tafeltennissport. “Probleem is dat je altijd een paar kartrekkers nodig hebt. Vaak komt het aan op dezelfde mensen. Zelf ben ik dan liever kartrekker in Genemuiden.”

Sportclub-trainer Hans van Dijkhuizen deed Kranenburg nog een suggestie aan de hand. Hij is zelf in dienst bij Landstede. “Wij hebben een speciale opleiding voor talentvolle sporters. Die trainen rond de schooluren extra vaak. Dat bespaart de vereniging veel tijd, omdat je de talenten dan niet steeds naar Zwolle of elders hoeft te brengen.”

GTC traint iedere donderdag vanaf 20.00 uur in d’ Overtoom. Belangstellenden kunnen altijd vrijblijvend komen kijken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500