Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wel degelijk plek in De Meente

Geplaatst op: 21 november 2014

Marco van Lente (voorzitter bestuur van De Meente) is duidelijk donderdag tijdens de informatieavond over de Meente in Genemuiden. “Ik wil alle geruchten ontkrachten. Ik hoor ze ook in de stad, maar er is nog wel degelijk plek in de Meente. Wat zeg ik, er is nu plek in De Meente.”

Na de bult informatie over de veranderingen in de zorg, stipt Van Lente aan het eind van de bijeenkomst nog even het wachtlijstbeheer van De Meente aan. Er staan nu 70 ouderen op de actieve lijst. Die zouden in principe wanneer ze een huisje aangeboden krijgen, de volgende dag nog moeten verhuizen. “In de praktijk merken we echter dat dit niet altijd zo werkt. Heel fijn natuurlijk, want als u niet direct naar de Meente hoeft betekent dat dat de gezondheid nog goed is. Echter, u hoort dan op de passieve lijst thuis.” Daar staan nu een paar honderd Genemuidenaren ingeschreven. Van Lente merkt ook dat de eisen en wensen steeds hoger worden. “Dat mag natuurlijk, maar als zorg nodig is, is zorg nodig.”

Om de wachtlijst gezond te houden, gaat De Meente ouderen die op de actieve lijst staan en drie keer een huisje weigeren, verplaatsen naar de passieve lijst. “Zodat voor ons duidelijk is, wie echt direct in een kamer nodig heeft.” De laatste paar jaren heeft De Meente vooral op urgentie geplaatst. Van Lente: “Mensen die gewoonweg niet meer thuis konden wonen. Urgentie gaat boven alles, zelfs al sta je bovenaan de lijst.” Nu merkt Van Lente dat er weer meer via de wachtlijst wordt geplaatst.

Het bestuurslid benadrukt dat alle Genemuidenaren die nu of in de toekomst naar de Meente willen verhuizen zich moeten inschrijven. “Schrijf u altijd bij ons in, daar maken wij beleid op.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500